Obavijesti

News

Komentari 45

Bilo mi je dosadno, pa sam u mirovini otvorila slastičarnicu

Bilo mi je dosadno, pa sam u mirovini otvorila slastičarnicu
2

Jelka Kujundžić (66) je cijeli život radila u Saponiji i od mirovine je mogla lijepo živjeti. Ali odlučila je pomoći gradu i zaposliti nezaposlene sa zavoda za zapošljavanje

VIDEO

Cijeli život sam radila po 16 sati na dan i nisam se mogla pomiriti s mirovinom u koju sam morala otići nakon 30 godina staža u Saponiji. Nisam mogla biti kući i čekati kad ću umrijeti, priča Jelka Kujundžić (66).
Jedno je vrijeme kćeri pomagala na moru, a kad se vratila u Osijek, prijateljicama je ličila stanove, pravila ogrlice...
- A oko mene su svi nešto kukali, Osijek naočigled propada. Odlučila sam pomoći sebi i svom gradu, digla sam kredit od 20.000 eura, otvorila slastičarnicu Sunčana i zaposlila četiri žene sa Zavoda za zapošljavanje - priča Jelka. Njezine kremšnite brzo su postale hit u Osijeku.
- Nisam je otvorila zbog novca, dovoljna mi je mirovina. Ali znam da u Osijeku ne postoji slastičarnica s dobrim kolačima. Kao mlada sam stanovala u susjedstvu slastičarnice koju je u Donjem gradu vodio čika Ivan Ambruš. Jednom sam ga pitala da me nauči praviti kremšnite, odmah mi je dao recept. Sad ih imam u svojoj slastičarnici i svi ih jako vole - govori Jelka.
Nije, tvrdi, “ni sekundu strahovala zbog lombardnog kredita” koji je trabala da obnovi 80 četvornih metara oronulog prostora u Sunčanoj ulici. Znala je da pola godine zarade neće biti, ali je pekla i kolače dijelila u osječkim tvrtkama te se nadala “širenju dobroga glasa”.
- A sad ne možemo napeći kolača koliko ih kupuju - veseli se.
Mlijeko, vrhnje i maslac naručivala je od malih proizvođača, pa u njezinim slasticama nema konzervansa, margarina ili umjetnog šlaga.
Iz svojeg iskustva poručuje državi da mladim poduzetnicima dopuste moratorij na propuste prvih godinu dana
- Tako sam i ja platila veliku kaznu jer je moja radnica bila na poslu do 20.30 sati, i onda opet ujutro u 8 jer ju je kolegica molila da se zamijene zbog bolesnog djeteta. Po zakonu, između posla mora biti 12 sati odmora, a ja sam zbog pola sata razlike morala platiti golemu kaznu. Mora li to biti tako kruto - pita Jelka.

 

Samo domaće i od malih proizvođača

Recept za svoje čuvene kremšnite dobila je još kao dijete od poznatog osječkog slastičara Ambruša. Sad svoje kolače radi bez margarina, bilo čega umjetnog ili šlaga iz vrećice. Mlijeko i druge sirovine uzima od malih proizvođača.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim
NOVI PROBLEMI U PREGOVORIMA

Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim

Osam manjinskih zastupnika želi s Andrejom Plenkovićem, ali micanje 3 zastupnika SDSS-a je uvjet Domovinskog pokreta. Bez podrške i ostalih pet, HDZ ne može do većine. A bez manjina gubi i dva HSLS-ova glasa...
Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti