News

Komentari 34

Bin Ladenova kćer tvrdi da su ga američki vojnici ulovili živog

Bin Ladenova kćer tvrdi da su ga američki vojnici ulovili živog

Curica, za koju se vjeruje da je najmlađe dijete Osame bin Ladena, Safia, navodno je gledala kako ju ubijaju oca, no navodno je rekla da je bio živ kad su ga uhitili

Kćer Osame bin Ladena navodno je rekla da su njenog oca američke snage uhvatile živog te da su ga naknadno ubili, rekli su za list Al Arabija pakistanski dužnosnici. Mrtva tijela Osame i njegova sina su prebacili u helikopter. Po ranijim izvješćima, djevojčica je stara 12 ili 13 godina. Navodno je riječ o Osaminom najmlađem djetetu, Safiji, koju je dobio s petom ženom. Curica je navodno američkim vojnicima potvrdila da su ubili baš Osamu bin Ladena nakon čega su je odveli pakistanski policajci. 

Prema informacijama službenika pakistanske obavještajne agencije, u Osaminu skloništu u Abbottabadu na sjeveru Pakistana je bilo oko 18 ljudi među kojima navodno i njegova žena i nekoliko djece za koje se nagađa da su bila u rodbinskoj vezi s ubijenim teroristom. Svi su uhićeni i u pritvoru čekaju ispitivanje nakon čega će ih prebaciti u zemlje iz kojih potječu. Iz agencije su rekli i kako su Amerikanci htjeli sve uhićene prebaciti u SAD, no kako su u akciji izgubili jedan helikopter, morali su odustati od tog plana. Bijela kuća još nije ništa rekla o uhićenim ljudima, javlja Telegraph

Ukupno je u akciji ubijeno petero ljudi, bin Laden, njegov sin, dva al Qaedina kurira i neidentificirana žena. Osamina supruga je ranjena u nogu, piše CNN.

Još razmišljaju o objavljivanju fotografije mrtvog Osame

Direktor CIA-e Leon Panetta rekao je u utorak da vjeruje da će s vremenom objaviti fotografiju trupla bin Ladena, no da je na Bijeloj kući da donese tu odluku. Ured za nacionalnu sigurnost u međuvremenu pregledava 10 hard diskova, pet računala i više od 100 memorijskih kartica koje su zaplijenili u Osaminom skloništu za koje vjeruju da bi im mogli otkriti članove al Qede i moguće planirane napade. 

Najčitaniji članci