Obavijesti

News

Komentari 48

Bio je omiljen i voljen: Prije 11 godina umro je Ivan Pavao II.

Bio je omiljen i voljen: Prije 11 godina umro je Ivan Pavao II.
1

Prošlo je jedanaest godina otkako nas je napustio papa Ivan Pavao II., koji je na čelu Katoličke crkve je bio 27 godina. Nakon smrti priznata su mu dva čuda zbog kojih su ga proglasili svetim.

VIDEO

Svetog oca Pavla Ivana Pavla II. koji jer umro na današnji dan 2005. godine proglasili su svetim prije dvije godine kad su mu
priznali dvas čuda - čudesno ozdravljenje Floribeth Mori Díaz s Kostarike koja je imala aneurizmu na mozgu i redovnice Marie Simon-Pierre koja je bolovala od Parkinsonove bolesti.

Takvih svjedočanstava ima na tisuće. Donosimo vam 10 čuda Pape Ivana Pavla II.

Mary Mulligan je 1979. godine odmah na početku pontifikata Poljaka Karola Woytyle sa svojom bolesnom kćeri čekala njegov dolazak u Irsku. Liječnici su tvrdili da će djevojčica umrijeti zbog bolesnih bubrega. Roditelji su stali u red i pokazali
Papi djevojčicu. Sveti Otac ju je pogladio. Djevojčica je ubrzo ozdravila.

Papa Ivan Pavao II.

Iste godine Key Kelly iz Liverpoola dobila je zloćudni rak dojke. Liječnici su joj prognozirali najviše dvije godine života.
Početkom te 1979. susrela se s Papom Ivanom Pavlom. Karcinom i metastaze su uskoro nestali.

Petogodišnji dječak iz Meksika Heron Badillo bolovao je od leukemije i već je bio na umoru kad se 1990. godine u zračnoj luci susreo s Papom tijekom njegovog pohoda Meksiku. Već mu je bila i otpala sva kosa. Papa ga je poljubio u čelo, a on je nakon nekoliko mjeseci bio zdrav.

Ivette Sanchez je vidjevši da u banci u kojoj radi nedostaje 200.000 dolara odmah je obavijestila je nadređene. Odmah je
pokrenuta istraga, a Ivette je počela moliti molitvu Ivana Pavla II da ne ostane bez posla. Već sutradan je sav novac bio u
blagajni.

Slovak Tibor Uljacki zamolio je Papu na audienciji 2003. godine da moli za ozdravljenje njegove 12-godišnje kćerkice oboljele od leukemije. Uskoro je djevojčica bila zdrava. 

Sveti Otac Ivan Pavao dodirnuo je grlo kardinalu Francescu Marchisanu koji je izgubio glas. Uz Papinu pomoć arhiprezbiter Bazilike svetog Petra je progovorio.

Papa Ivan Pavao II.

Roditelje Emila Barbara koji se rodio s moždanom paralizom liječnici su upozoravali da će dječak biti cijeli život vezan za kolica. Majka i sin su otputovali u Rim te su bili u grupi ljudi s posebnim potrebama na Trgu Svetog Petra. Kada je Emil vidio Papu povikao je: Pogledajte ovamo!. Papa ga je tada uhvatio za glavu i poljubio. Rekao im je da posjete Lourdes. I otišli su, a nakon povrataka kući Emil je progodao. Danas ima 30 godina i apsolvent je prava.

Kanađanka Angela Baronni  bolovala je od karcinoma koštane srži kad se 2002.  u Torontu susrela s Papom Ivanom Pavlom II. Sveti Otac je molio nad njom, položio ruku na njezinu glavu i učinio znak križa. Ustala je iz kolica, a njezin liječnik je uskoro potvrdio da je Angelal potpuno zdrava.

Brazilka Stella Matutina de Olicera Cruz svjedočila je o tome kako je poslije Papine smrti molila za ozdravljenje svog sina Eduarda koji je bio narkoman i drogirao se godinama. Eduardo se ubrzo uspio izliječiti o ovisnosti.

Papa Ivan Pavo II

Papa Ivan Pavo II. zaslužan je i što je gospođa Lieo koja nije mogla imati djece i pobacila je tri puta na kraju ostvarila svoju veliku želju i dobila dijete. Ona i suprug odlučili su ići u Rim na audijenciju kod Pape. Opisali su mu svoj problem, a Papa im je tada rekao da će dobiti sina, napravio i je znak križa. Za devet mjeseci dobili su sina Johna Paula Liea.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"