Obavijesti

News

Komentari 78

Bio je teško bolestan: Mladen Schwartz umro je u 71. godini

Bio je teško bolestan: Mladen Schwartz umro je u 71. godini
1

DEKLARIRANI FAŠIST Neuspješno se kandidirao tijekom parlamentarnih izbora 2011. godine, zagovarajući provođenje nacionalne revolucije i uvođenje radikalne nacionalističke diktature

VIDEO

U Zagrebu je u četvrtak nakon duge i teške bolesti preminuo Mladen Schwartz, političar, filozof, publicist i unatoč židovskom porijeklu deklarirani fašist, javlja tportal.

Schwartz je rođen 1947. godine u Zagrebu u židovskoj obitelji, ali je djetinjstvo i mladost proveo u Beogradu, tvrdeći kako je tamo odveden prisilom. U Beogradu, kao jedan od najboljih studenata, završava studij flozofije opširnom diplomskom radnjom o Anselmovom dokazu božje opstojnosti.

Već kao student surađuje u novinama i časopisima s političkim i filozofijskim prilozima te drži javna predavanja. Nakon završetka studija emigrira u Njemačku gdje se uključuje u redove hrvatske političke emigracije.

Tijekom 80-ih godina prošlog stoljeća postaje dužnosnik Hrvatskog državotvornog pokreta Nikole Štedula te glavni urednik Hrvatskog lista, a održava kontakte i s radikalnim neonacističkim pokretima u Njemačkoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon demokratskih promjena 1990. godine, Schwartz se vraća u Hrvatsku gdje se uključuje u djelovanje Hrvatske stranke prava, a jedno vrijeme uređuje i stranačko glasilo Hrvatsko pravo.

Od 1994. pa do 2003. godine predvodi Novu hrvatsku desnicu (NHD), radikalno desnu političku organizaciju čiji list Ultimatum uređuje zajedno sa suprugom Anom Lučić. Nakon gašenja NHD-a, vodi internetski blog Schwartze Garde, a zbog svojih kritika spram liberalne demokracije i cionizma te promicanja nacionalizma u javnosti je uglavnom ridikuliziran.  

Neuspješno se kandidirao tijekom parlamentarnih izbora 2011. godine, zagovarajući provođenje nacionalne revolucije i uvođenje radikalne nacionalističke diktature, pri čemu nastupa i kao apologet fašističke ideologije i prakse, posebice nacionalsocijalizma i ustaštva, niječući pritom holokaust, unatoč židovskom porijeklu.

Tijekom izbornog predstavljanja na HRT-u, Schwartz je otvoreno tražio neograničene diktatorske ovlasti, korporativnu državu, uvođenjestaleškog i ukidanje stranačkog Sabora i povratak smrtne kazne strijeljanjem i vješanjem.   

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer