Obavijesti

News

Komentari 7

Bio je upisan kao 'Zlatkec'? Goran Puklin je imao Canjugin telefonski broj u mobitelu

Bio je upisan kao 'Zlatkec'? Goran Puklin je imao Canjugin telefonski broj u mobitelu
1

Iako Piruška Canjuga tvrdi da nije poznavala supružnike Puklin, USKOK sumnja da joj je Goran Puklin prenosio poruke svoje supruge tijekom afere Agrokor, tada zamjenice u Županijskom državnom odvjetništvu

VIDEO

Dok se čeka odluka o pritvoru za uhićene u akciji USKOK-a u utorak, pojavljuju se novi detalji istrage koji ukazuju na to da su Puklini i Piruška Canjuga ipak bili povezani.

Podsjetimo, bivša tužiteljica u slučajevima mali i veliki Agrokor Mirela Alerić Puklin osumnjičena je da je Piruški Canjugi još 2018. odavala povjerljive informacije iz te afere, no Canjuga je demantirala da se poznaju.

No, kako je objavio portal Telegram, prema podacima koje su istražitelji USKOK-a izvukli tijekom pregleda dokumentacije i komunikacije Gorana Puklina, pronađene su i bilješke koje je, čini se, on uz pomoć Mirele Alerić Puklin sastavljao za Pirušku Canjugu. Poruke su se, navodi se, odnosile na to kako da Canjuga posloži svoju obranu u slučaju mali Agrokor, u dijelu koji se odnosi na sumnje o prikrivenom financiranju Agrokora putem mjenica. Pronađene poruke datiraju iz 2018., kad je istraga u slučaju Agrokor još trajala. Navodno je Alerić Puklin Canjugi sugerirala da se ogradi od toga da zna bilo što o poslovnom odnosu Siggman Investa i Agrokora.

Piruška Canjuga i četvero uhićenih u velikoj akciji Uskoka idu u istražni zatvor
Piruška Canjuga i četvero uhićenih u velikoj akciji Uskoka idu u istražni zatvor

Na tu vezu, piše Jutarnji list ukazuje i nalaz istražitelja da je Puklin, inače bivši predsjednik Mladeži HDZ-a, u svome mobitelu imao broj Zlatka Canjuge, zapisan pod "Zlatkec". Puklin je istražiteljima priznao da je prijatelj sa Zlatko Canjugom, ali je zanijekao da je bilješke radio u suradnji sa suprugom. Piruška Canjuga i Mirela Alerić Puklin zanijekale su krivnju.

Telegram podsjeća da je u tom slučaju Vijeće Županijskog suda u Zagrebu lani izreklo oslobađajuću presudu Canjugi, Todoriću i. suokrivljenicima. Na to upozorava i odvjetnik Piruške Canjuge Ljubo Pavasović Visković, koji pritvaranje svoje klijentice naziva "prekomjernim granatiranjem", jer su Puklini trenutno uhićeni u drugom slučaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca