Obavijesti

News

Komentari 16

'Bio sam huligan iz Dubrave, a onda sam zaradio prvi milijun'

'Bio sam huligan iz Dubrave, a onda sam zaradio prvi milijun'
1

Oduvijek ga je zanimala elektronika, otkrio je, a poduzetnički duh pokazao je prodajom starih televizora i računala nakon čega se posao počeo širiti

VIDEO

Bio sam lijeni huligan, izjavio je prije nekoliko godina poduzetnik i predsjednik udruge Strujni krug Hrvoje Prpić. Kao dijete je bio pomalo problematičan, otkrio je u HTV-ovoj emisiji 'Nedjeljom u dva'.

Roditelji su mu se rastali, nakon vojske se zaposlio u HNK-u na poslovima rasvjete. 

- Taj posao me izvukao iz "svijeta crnila Dubrave" - rekao je Prpić.

Dok je bio dijete, otac kockar mu je bio uzor, htio je i sam kockati. Sve dok nije prokockao i njegov stan.

Oduvijek ga je zanimala elektronika, otkrio je, a poduzetnički duh pokazao je prodajom starih televizora i računala nakon čega se posao počeo širiti.

- Deset godina sam bio u biznisu s time da sam ja radio osam godina, a dvije godine radio je profesionalni menadžer - poručio je.

EU naredila: Hrvatska će uskoro morati izgraditi gomilu novih punionica za električna vozila
EU naredila: Hrvatska će uskoro morati izgraditi gomilu novih  punionica za električna vozila

Tada su Hrvoje i njegov partner, svaki, imali četiri do pet milijuna čiste dobiti. Prpić nikada nije bio rastrošan, a nakon razilaska s partnerom, postao je jedan od osnivača Hrvatske mreže privatnih investitora - ulagao je u mlade poduzetnike. Potom je osnovao Trillenium.

- Prva ideja bila mi je napraviti nekakav 3D shopping centar, odnosno 3D kupovinu - drugu generaciju web shopova - kazao je.

Shvatio je, kaže, da treba napraviti aplikaciju za kupovinu cipela, gdje bi mobitel 'uperio' u svoje noge i vidio cipele koje kupuje na svojim nogama. Dobio je investiciju iz Londona gdje su otvorili svoj ured. Problem je bio novac, zbog čega je otišao u Ameriku. Sreće nije bilo pa je odlučio prekinuti taj posao.

Trillenium smatra kao svoju veliku poduzetničku grešku koja ga je koštala preko milijun funti. Druga pak greška bila mu je povratak na savjetničko mjesto u HGSPOT-u.

Audi Q4: Odličan električni auto s dosegom poput Tesle, 299 KS i tipičnim Audijevim obilježjima
Audi Q4: Odličan električni auto s dosegom poput Tesle, 299 KS i tipičnim Audijevim obilježjima

Za dobrog poduzetnika potrebno je vrijeme od deset godina, kazao je prije nekoliko godina, a potvrdio je i da se i dalje slaže s tim.ž

Udrugu Strujni krug osnovao je prije tri godine, a projekt je zaživio kroz godinu, dvije. 

- Kada znate neke stvari kako nešto treba posložiti, onda vam ne treba toliko energije. U poduzetništvo je bitno koliko imate znanja i iskustva od prije, i na temelju toga znat ćete koliko trebate raditi. Ja danas puno manje radim, nego prije - poručio je.  

Zagrijan je, kaže, za električne automobile, a svoj prvi kupio je 2014. i to zbog tehnologije.

- Jednostavno me oduševio - kazao je i procijenio da će u Hrvatskoj doći do prestanka prodaje svih vozila koja nisu električna 2032. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"