News

Komentari 230

Milanović i Grabar-Kitarović su unutar statističke pogreške...

Milanović i Grabar-Kitarović su unutar statističke pogreške...

Više od dvije trećine birača Miroslava Škore neće izaći na drugi krug predsjedničkih izbora, a njih 11 posto još ne zna komu će dati glas. Rezultati su to istraživanja dva dana uoči izbora

Agencija Ipsos provela je za Novu TV posljednje istraživanje uoči drugog kruga predsjedničkih izbora 5. siječnja, objavljenih u Dnevniku u petak.

Prema tom istraživanju Zoran Milanović dobio bi 45 posto glasova, a Kolinda Grabar-Kitarović 42 posto, što će reći da su unutar statističke pogreške.

Poznato je tako da će na izbore sigurno izaći 63 posto svih anketiranih građana, glasača Kolinde Grabar-Kitarović izlazi 89 posto, a glasača Zorana Milanovića 88 posto.

Dosta je manja izlaznost birača Miroslava Škore, 61 posto, no na izbore će izaći čak 41 posto ljudi koji u prvom krugu nisu glasovali.

Što se Škorinih birača tiče, njih 61 posto podržat će aktualnu predsjednicu Grabar-Kitarović, a 28 posto bivšeg premijera Milanovića. Neodlučnih je 11 posto.

Istraživanje je provedeno na uzorku od 1004 punoljetne osobe telefonskim putem 2. siječnja. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,1 posto.

Najčitaniji članci