Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
235 komentara

Biskup Uzinić objasnio kako je Gospa donijela medalju Blanki

Govoreći o molitvi za sportski uspjeh, Uzinić je istaknuo da to nije čin kojim se traži nešto, nego je stavljanje sebe na raspolaganje Bogu

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
235 komentara

Gostujući na N1 televiziji dubrovački biskup Mate Uzinić komentirao je izjave Blanke Vlašić koja je zahvaljivala Gospi za svoje medalje te je rekao da je to najočitiji znak guranja vjere u sferu privatnosti i da se ono što pripada sferi vjere smatra zaostalim i treba ga istisnuti iz društva i kad se pojedine osobe koje su značajne u društvu, poput jedne sportašice kao što je Blanka Vlašić s jednim drugačijim pogledom.

- Govorila je u kontekstu vjernice i nekome to smeta. Zašto? Jer je ona javna osoba, a želi se stvoriti dojam da nitko tko je malo napredan i progresivan ne može biti vjernik - rekao je Uzinić.

Govoreći o molitvi za sportski uspjeh, Uzinić je istaknuo da to nije čin kojim se traži nešto, nego je stavljanje sebe na raspolaganje Bogu i molitva u tom kontekstu nama pomogne da se lakše suočimo sa svojim izazovima vjerujući u božju milost i pomoć. 

Pojasnio je i kako je Gospa točno Blanki 'donijela' medalju. 

- Gospa njoj jest donijela medalju u smislu što je ona kroz molitvu Gospi uspjela, a stavljajući se u odnos s nadnaravnim, nadići neke svoje probleme i poteškoće i potpuno se staviti u službu onom cilju za koji je molila. Bez te pomoći, koju možemo tumačiti i na psihološkoj razini, ali vjerujem da ona ima i vjersku dimenziju, Blanka ne bi vjerojatno postigla rezultat koji je postigla - rekao je. 

Na pitanje oko toga je li, iz aspekta vjere, problematično moliti za pobjedu u utakmici, Uzinić kaže:
- Kad mi molimo, ne molimo u stvarnosti za taj rezultat, nego da mi u svom načinu i u svojim odnosima se ponašamo na način na koji Bog želi, a onda uz to dolazi i rezultat. Bog nije samo naš, nego je i njihov. I oni mole - rekao je

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message