Bit će pojačane buke: Letjet će kanaderi i helikopter HRZ-a | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 0

Bit će pojačane buke: Letjet će kanaderi i helikopter HRZ-a

Bit će pojačane buke: Letjet će kanaderi i helikopter HRZ-a

Pripadnici HRZ-a će na međuresornoj vježbi sudjelovati s protupožarnim avionima Canadair CL-415, Air Tractor AT-802 i helikopterom Mi-171Sh na području Raba, Varaždinske županije i u Divuljama

VIDEO

Međuresorna vježba „Sigurnost 24“ održat će se  ovaj tjedan na primorskom i kontinentalnom dijelu Hrvatske, na kojoj će sudjelovati pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) s protupožarnim avionima i helikopterom, priopćeno je u srijedu iz Ministarstva obrane RH.

Pripadnici HRZ-a će na međuresornoj vježbi sudjelovati s protupožarnim avionima Canadair CL-415, Air Tractor AT-802 i helikopterom Mi-171Sh na nekoliko lokacija, na području otoka Raba, Varaždinske županije i Operativnog vatrogasnog zapovjedništva u Divuljama.

Cilj međuresorne vježbe je uvježbavanje i provjera funkcioniranja rada tijela sustava domovinske sigurnosti, pripadnika vatrogasnih postrojba RH zračnih protupožarnih snaga Oružanih snaga RH i ostalih snaga za predstojeću požarnu sezonu, ističu iz MORH-a.

Vježba će se održati na dvije lokacije, u primorskom i kontinentalnom dijelu Hrvatske, u dva različita dana, gdje će se provjeriti funkcioniranje sustava domovinske sigurnosti u odgovoru na požar plovnog objekta, veliki požar na otvorenom prostoru na otoku primorske Hrvatske, požar objekta i druge vrste ugroza te izvanrednih događaja na kopnu u unutrašnjosti Hrvatske.

FOTO Rafaleima iznad Hrvatske piloti HRZ-a izrazili poštovanje prema svim sudionicima Bljeska
FOTO Rafaleima iznad Hrvatske piloti HRZ-a izrazili poštovanje prema svim sudionicima Bljeska

Na području otoka Raba planirano održavanje pokazne vježbe je danas, a sudjelovat će helikopter HRZ-a Mi-171Sh i protupožarni avioni Canadair CL-415 i Air Tractor AT-802.

Drugi dio vježbe  "Sigurnost 24" održat će se u petak na području Varaždinske županije te prelet protupožarnih aviona Canadair CL-415 i helikoptera MI-171Sh.

Tijekom provedbe ovih vježbi na području Primorsko-goranske i Varaždinske županije može se očekivati pojačana buka koja je uobičajena tijekom letova zrakoplova, naveli su iz MORH-a, te mole građane za strpljenje i razumijevanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Slučaj dr. Novicka na Rebru: 'Rekao je: Više neće biti plavih kuverti. Tu je bio njegov kraj...'
KAKO SMO OTJERALI STRUČNJAKA

Slučaj dr. Novicka na Rebru: 'Rekao je: Više neće biti plavih kuverti. Tu je bio njegov kraj...'

Plus+ NOVI EXPRESS Dr. William Novick dolazio je u vrijeme rata i operacijama spasio više od 600 hrvatske djece. Otjerali su ga. Znalo se da Novick ne uzima 'plave kuverte'. O svemu govore tadašnji akteri