Obavijesti

News

Komentari 29

Bitka za ostavštinu Borisa Bućana: Kazneno će goniti kćer Stipe Mesića za lažni iskaz...

Bitka za ostavštinu Borisa Bućana: Kazneno će goniti kćer Stipe Mesića za lažni iskaz...
3

Supruga i sin Borisa Bućana optužuju kćer bivšeg predsjednika za prijevaru

VIDEO

Bitka za ostavštinu našeg uglednog slikara i grafičara Borisa Bućana dobit će svoj epilog na sudu podnošenjem kaznenih prijava. S jedne strane su njegova supruga Inga Depolo Bućan i sin Anton, a s druge je Saša Mesić, kći bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića. Još u lipnju pisao je o tome tjednik Express, no sad su u javnost dospjeli i novi detalji.

- Sve je to jedna velika tragedija. Sad je cijeli slučaj u rukama mojih odvjetnika i trenutačno ne namjeravam ništa komentirati, obratite se njima - izjavila je Inga Depolo Bućan u utorak ujutro u kratkom telefonskom razgovoru s novinarima 24sata.

Mislila je na tekst objavljen u Jutarnjem listu u kojem se otkrilo da su Bućanov sin i supruga preko odvjetnika podnijeli kaznenu prijavu protiv Bućanove dugogodišnje partnerice Saše Mesić zbog davanja lažnog iskaza. Boris Bućan živio je posljednjih godina sa Sašom Mesić iako je još bio u braku s prvom suprugom. Prema riječima njegovih prijatelja, od supruge se, nakon više od 40 godina braka, pokušao razvesti još prije desetak godina, no razvod nikad nije dobio, pa je u trenutku smrti, 18. svibnja ove godine, Inga Depolo Bućan bila njegova zakonita supruga.

Budući da je Bućan umro u zagrebačkoj bolnici Sestara milosrdnica, dokumentaciju je trebao potpisati netko od članova njegove obitelji, a kako se sad saznalo, umjesto njih to je učinila Mesić. Ona se u bolnici potpisala kao supruga, samo 13 minuta nakon Bućanove smrti, a to je učinila i nešto kasnije u Upravi Gradskih groblja, gdje je zatražila kremiranje. Urna je položena 24. svibnja, a o tome nisu obaviješteni ni Bućanova supruga Inga Depolo Bućan ni njegov sin Anton. Njih sad zastupaju odvjetnici Mate Matić i Dubravka Krklec koji su u njihovo ime protiv Saše Mesić podnijeli kaznene prijave.

- Naši klijenti, Inga Depolo Bućan i sin Anton Bućan, članovi su pokojnikove uže obitelji i samo su oni bili ovlašteni potpisivati spomenutu bolničku dokumentaciju te su ovlaštene stranke u upravnom postupku oko ukopa - kaže odvjetnica Dubravka Krklec.

Očito je da su pokojni umjetnik i njegova supruga godinama bili u vrlo zategnutim odnosima jer je Bućan sa Sašom Mesić sklopio i ugovor o doživotnom uzdržavanju. Dokument su potpisali 4. ožujka 2019. godine. Tim ugovorom sva pokretna i nepokretna imovina primatelja uzdržavanja - u ovom slučaju je to bio Boris Bućan - u trenutku njegove smrti postaje vlasništvo davatelja uzdržavanja - konkretno u ovom slučaju Saše Mesić. Bućanova supruga i sin Anton dokazuju da je Bućan taj dokument navodno potpisao kao osoba teško narušenog fizičkog i psihičkog zdravlja. Oni su još 2017. pokrenuli postupak za lišavanje njegove poslovne sposobnosti koji je još u tijeku.

Bućan Sašu zvao svojom muzom

Saša i Boris nisu krili svoju ljubav koja je bila isprepletena zajedničkim interesima, pa i zajedničkim umjetničkim stvaranjem. Novu nezakonitu odabranicu javno je nazivao svojom muzom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije