Obavijesti

News

Komentari 112

Bivša ga otrovala antifrizom? 'Nakratko se probudio iz kome'

Bivša ga otrovala antifrizom? 'Nakratko se probudio iz kome'
4

U Općoj bolnici Karlovac rekli su nam da je muškarac, za kojeg sumnjaju da ga je otrovala 27-godišnjakinja u Ozlju, nešto bolje, no i dalje je na intenzivnom liječenju. Opet su ga stavili u induciranu komu...

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv Kristine Ferko (27) iz Vrškovca kod Ozlja zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju 40-godišnjaka, trovanjem tekućinom koja sadrži etilen-glikol, inače glavnog sastojka antifriza. Otrovani muškarac D.M. (40) iz susjednog naselja osumnjičene, Vivodine, navodno je Kristinin bivši dečko s kojim je nedavno obnovila vezu.

Karlovac: Na sud privedena Kristina Ferko optužena za trovanje muške osobe

- Postoji osnovana sumnja da je 27-godišnjakinja 22. siječnja 2020. u Ozlju, u namjeri da usmrti 40-godišnjeg hrvatskog državljanina, a nakon što je prethodno na benzinskoj postaji pribavila tekućinu koja sadrži etilen-glikol (otrovna supstanca), potajice mu, bez njegova znanja, tu tekućinu stavila u piće koje je on popio. Nakon toga, 40-godišnjaku je tijekom večeri pozlilo te je prevezen u bolnicu gdje je hospitaliziran zbog upale moždane ovojnice i zatajenja bubrega, te se nalazi u teškom i po život opasnom zdravstvenom stanju - priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu.

Ovo je žena koju sumnjiče da je otrovala muškarca antifrizom
Ovo je žena koju sumnjiče da je otrovala muškarca antifrizom

'Nisam ni znao da je u vezi'

Otrovani muškarac i dalje je u teškom i po život opasnom stanju. Doznajemo da je iz zagrebačke bolnice ponovno vraćen u karlovačku bolnicu, te da je dolazio k svijesti i izrekao nekoliko riječi.

Podvrgnut je dijalizi zbog oštećenja bubrega, ali kako trpi jake bolove ponovno je stavljen u induciranu komu. U Općoj bolnici Karlovac su nam rekli da je njegovo stanje nešto bolje, no i dalje se nad njime provode mjere intenzivnog liječenja i nalazi se u induciranoj komi.

Karlovac: Na sud privedena Kristina Ferko optužena za trovanje muške osobe

'Što si mi u Janu stavila?' - Ne bu ti niš, samo bu ti se mišići opustili.

Podsjetimo, osumnjičenica za trovanje 40-godišnjaka proteklog je petka ispitana na odvjetništvu nakon čega joj je sudac istrage odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ometanja kaznenog postupka.

- Ne znam što se i kako dogodilo, a niti sam znao da mi je prijatelj bio u vezi. Ništa ne znam, nije mi išta govorio, niti se žalio da ima probleme. Šokiran sam cijelim događaje jer se radi o dobrim ljudima, i jedni i drugi su dobri ljudi i dobre obitelji. Samo se nadam da će se izvući i ozdraviti, stanje mu je nešto bolje, ali i dalje teško. - rekao je prijatelj otrovanog muškarca koji je zatečen i šokiran cijelim događajem kao i cijeli Vivodinski kraj.

Inače se na odmah nije niti sumnjalo da je muškarca otrovan, već da je sam uzeo otrovnu tekućinu. Desetak dana nakon što je ležao u bolnici u stanju kome član obitelji uspio je otključati njegov mobitel i u njemu otkrio sadržaj koji je bacio sumnju na to da je zapravo otrovan. Radilo se o SMS porukama koje je kobnog dana izmjenjivao s Kristinom.

"Kristina, što si mi stavila u Janu, ne osjećam se dobro" poslao je D. M. Kristini, na što mu je ona odgovorila

"Ne bu ti ništa, samo bu ti se mišići opustili", dok mu je sutradan ujutro poslala još jedan SMS sa sadržajem

"Brinem se, javi se".

Nakon tog otkrića odmah je pokrenuta istraga.

Inače se kobnog dana, 22. siječnja D.M. nalazio na bolovanju zbog loma ruke. Kući se vratio kasno poslijepodne i požalio se majci da se ne osjeća dobro i otišao leći u sobu u potkrovlju stana u središtu Vivodine.

U još jednom navratu, iza 22 sata majci se požalio da mu je loše i da mu su magli pred očima, no na njeno pitanje da li je pio ili ga je tko tukao samo odvratio da neće nikoga izdati i otišao ponovo u sobu.

Kako ujutro nije dolazio na doručak kao po običaju, majka se uputila u njegovu sobu i šokirala se prizorom. Oči su mu bile krvave, a na usta mu je izlazila pjena, nije bio pri svijesti, teško je i slabo disao, na što su odmah pozvali Hitnu pomoć.

Inače mještani i susjedi 40-godišnjaka opisuju kao samozatajnog, zaposlenog u tvornici kupaonske opreme u Ozlju, a Kristinu pak kao dobru i dragu djevojku iz dobre obitelji, školovanu i zaposlenu, aktivnu u lokalnoj zajednici, pjevala je u crkvenom zboru, bila orguljašica u crkvi, predsjednica KUD-a Vivodina.

U njihov odnos mnogi su neupućeni, nekada su navodno bili u vezi i raskinuli nakon čega ga je Kristina prijavljivala policiji da joj je izbušio gume na autu, te počupao trsje na imanju, za što je bio i osuđen, a čini se da su se nastavili tajno viđati.