Obavijesti

News

Komentari 104

Bivša pročelnica priznala: 'Da, kriva sam za nesreću kod Buja'

Bivša pročelnica priznala: 'Da, kriva sam za nesreću kod Buja'
7

Danas je na sudu u Puli bilo pripremno ročište koje je trajalo samo 20 minuta, a bivša pročelnica Vera Begić nije htjela ništa komentirati, već je pobjegla pred novinarima

Bivša pročelnica za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Vera Begić (37) je danas na pripremnom ročištu na pulskom Županijskom sudu priznala krivicu za prometnu nesreću iz kolovoza prošle godine kada je poginuo 41-godišnji Igor Soldatić iz Umaga. Potvrdio je to njezin odvjetnik Miljenko Škrlec.

Također je kazao da je rasprava zakazana za sredinu listopada na Županijskom sudu u Puli, pod predsjedanjem sutkinje Gabrijele Marčete. Inače, Begić je izbjegavala novinare ispred suda i doslovno pobjegla od kamera i fotoaparata.

Odvjetništvo tereti Begić da je 15. kolovoza 2018., pod utjecajem alkohola (koncentracija od 1,92 g/kg alkohola u krvi) upravljala osobnim vozilom kolnikom Istarskog ipsilona, na dionici čvor Buje prema Višnjanu izvan naselja Nova Vas, prometnom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera.

Tako je lijevim bočnim ogledalom svog vozila udarila u lijevo bočno ogledalo vozila kojim je, krećući se iz suprotnog (dopuštenog) smjera prometnom trakom, pravilno upravljao državljanin Slovenije.

Tereti je se da je nakon toga nastavila s vožnjom u suprotnom zabranjenom smjeru i prvo prednjim dijelom svog vozila udarila betonsku zaštitnu ogradu koja razdvaja istočnu od zapadne kolničke trake, a nakon toga je lijevim čeonim dijelom automobila udarila u prednju lijevu bočnu stranu osobnog vozila kojim je iz suprotnog, dopuštenog smjera upravljao Igor Soldatić, koji je, uslijed sudara, zadobio višestruke tjelesne ozljede od kojih je preminuo.