Obavijesti

News

Komentari 137

Bivša radnica Bose o otkazu: 'Stanić me nogirao iz osvete'

Bivša radnica Bose o otkazu: 'Stanić me nogirao iz osvete'
3

Njegovo obrazloženje pokazuje da je spreman učiniti sve samo da bi se nekome osvetio. Nije mu problem zatvoriti trgovinu samo da bi meni dao otkaz, kaže Ivanka Dujmić

VIDEO

Njegovo obrazloženje pokazuje da je spreman učiniti sve samo da bi se nekome osvetio. Nije mu problem zatvoriti trgovinu samo da bi meni dao otkaz.

Tako je jučer reagirala Ivanka Dujmić na otkaz koji je dobila u trgovačkom lancu Boso.

- U posljednje dvije godine zbog pozitivnog poslovanja trgovine koju je zatvorio dobila sam i 13. plaću, kao nagradu za porast prometa više od osam posto - objašnjava Ivanka kako nije istina da je trgovina zatvorena zbog lošeg poslovnog rezultata, čime je vlasnik opravdao njen otkaz. Dujmić je u emisiji “Provjereno” ispričala kako ih vlasnik Bose, Bosiljko Stanić, prisiljava da 700 kuna od svojih plaća, koje ne prelaze 3000 kuna, moraju potrošiti u baš u Bosi, čak i ako su na rodiljskom ili na bolovanju. Voditelji odjela su prikupljali izjave djelatnika koji troše manje od 700 kuna i slali ih s podacima djelatnika i “razlozima male potrošnje” upravi.

Trebale su prodavati robu pred istekom trajanja. Ako takvu robu ne bi prodale, nisu je vraćale u skladište nego same kupovale. Ivanka je zadnji radni dan, prije bolovanja, morala kupiti osam margarina. Njezin iskaz je pokrenuo lavinu svjedočanstava kolegica iz istog trgovačkog lanca koje već danima anonimno prijavljuju sve gore primjere iz Stanićeva poslovanja. U javnost je procurila priča o obavezi trgovkinja da petkom i subotom, barem dva puta mjesečno, nakon što su odradile posao u trgovini, poslužuju u dvoranama za vjenčanje u vlasništvu istog poslodavca. Iz drugog izvora se saznaje da sve mljeveno meso koje ostane sa svadbe ide u šokere, zamrznu ga i, kad bude potrebno, odmrzavaju, prerađuju i stavljaju u bureke. U Stanićevu restoranu u Vinkovcima prije nekoliko tjedana masovno su se otrovali svatovi.

U istragu o načinu poslovanja i odnosu prema zaposlenicima uključila se i Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, jer je navodno kriterij za blagajnice u trgovinama da su mlade i lijepe, koje s godinama premještaju u skladišta. Stanić već dugo ne komunicira s medijima, pa nije komentirao ni šuškanja da je ponudio nagradu za informacije o ženama koje su u medijima govorile o njegovu poslovanju.

- Kad sam odlučila sve ispričati, htjela sam potaknuti Stanića da promijeni odnos prema zaposlenicima i da nas ne podcjenjuje. No on se pokazao puno gorim nego što je itko to mogao i očekivati. Vinkovčani me zovu i pružaju potporu - kaže Dujmić, koja na sudu želi izboriti isplatu prekovremenih za zadnjih pet godina.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 137
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...