Obavijesti

News

Komentari 187

Drama u Tribunju: Mišina bivša i partner se zaključali u lokalu

Drama u Tribunju: Mišina bivša i partner se zaključali u lokalu
9

Anita Kovač, bivša supruga Miše Kovača, sa svojim partnerom Vinkom Gulinom zaključala se u restoran San Antonio u Tribunju zbog odluke suda o deložaciji...

VIDEO

U Tribunju je u utorak iz obiteljske kuće deložirana bivša miss Jugoslavije i bivša supruge pjevača Mate Miše Kovača Anita Kovač, zajedno sa svojim suprugom Vinkom Gulinom. Njih dvoje 2003. godine su podigli kredit u iznosu od 92.000 eura i imali su 9.000 eura duga prema jednoj talijanskoj tvrtki. Njihova kuća, procijenjena je na 3,8 milijuna kuna prodana je na dražbi za 1,14 milijuna, a nakon što budu izbačeni iz doma Kovač i Gulin dugovat će još dva milijuna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

07:27

Drama u Tribunju: Zbog deložacije bivša žena Miše Kovača i partner se zaključali u lokal Reporter: Hrvoslav Pavić

Posted by 24sata on Tuesday, February 21, 2017

- A što da vam kažem. Sinoć sam se vratila iz bolnice gdje sam bila odvezena zbog tlaka koji mi je bio 220. Ovrhovoditeljica je inzistirala, unatoč upozorenjima za moje zdravlje. I što sam mogla? Pokupila sam nužne stvari u jedu torbu i evo me u auto za Split. Sve su nam stvari izbacili i ukrcali u kamione. Ne zna gdje će s njima. Ja idem majci u Split, a koliko dugo ću tamo moći biti ne znam, jer je majka podstanarka i ni sama ne zna što će. Ne želim se više nervirati. Važno mi je samo sačuvati još ovo malo zdravlja i života što mi je ostalo - ispričala nam je Anita Kovač.

Vinko Gulin i odvjetnica Doris Košta objasnili su nam što se dogodilo, iz svog kuta gledanja.   

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:12


  
- Kredit Raiffeisen zadruge uspijevali smo vraćati jer je restoran u prizemlju kuće dobro radio. Vratili smo oko 75.000 eura i dalje bi ga vraćali. Ne bi bilo nikakvog problema da se nije dogodila epizoda s kupovinom vanjskog šanka u obliku automobila, Cadillaca. Dogodilo se da je Anita od jednog Talijana po imenu Franco i njegove tvrtke ‘American Old collections’ potpisala kupoprodajni ugovor na talijanskom jeziku. A Talijan je mali mafiozo, švercer. Taj je potpis njegova odvjetnica bez Anite ovjerila kod svoje svekrve, javne bilježnice. I onda je sjela ovrha i krenuli su problemi s plaćanjem svih drugih obveza - ispričao nam je Gulin. 

Novi vlasnici, obitelj Grbeša iz Zagreba, i njihov odvjetnik nisu htjeli pred novinare. Anita Kovač već duže vrijeme ne izlazi. Kako je kazao Gulin, nepokretna je i prikovana za krevet zbog bolesti srca i nedavno preboljene upale pluća. zbog bolesti danas nije izlazila upravo zbog njenog zdravstvenog stanja, u utorak je je deložiran samo restoran u San Antonio u prizemlju ovršene kuće, dok će Anitin stan biti ispražnjen sutra, a ona izbačena na ulicu. 

Odvjetnica Anite Kovač, koji je tek nedavno prihvatila slučaj, misli da još uvijek ima nade. 

- Pokrenuli smo određene postupke kako bi dokazali da se konkretna dosuda temelji na kaznenom djelu. U ovom trenutku ovrhovoditelj vodi 1:0, ali nećemo se predati. Ustrajat ćemo na svim institucijama, sve do suda u Strasbourgu. Deložiraju se zbog dugova koje su imali prema kreditnim zadrugama, među ostalim i prema ovrhovoditelju - tvrtki koja nije ni postojala u trenutku kada je podnio prijedlog za ovrhu - rekla nam je Košta.

- Koliko vrijedi naša pravna država najbolje pokazuje činjenica da mi stojimo ispred nekretnine koja tržno vrijedi 3,8 milijuna kuna koja prelazi u ruke novog vlasnika za 1,14 milijuna kuna, a Anita Kovač i njen suprug i dalje moraju banci nadomjestiti još milijun i pol kuna, kamate, troškove vještačenja, postupka... Nakon deložacije ostat će dužni još dva milijuna kuna.To je Republika Hrvatska i načelo pravičnosti i pravednog suđenja - zgrožena je odvjetnica Košta.

Njihova dugovanja od sto tisuća eura s kamatama su mogla narasti na 1,4 milijuna kuna.

- Anita Kovač je odbila otići u bolnicu. Svoj život je sad stavila u zaštitu svog doma, jer ukoliko bi ona sad otišla to je automatski slobodna nekretnina i ovrhovoditelj bi ušao u posjed i deložirao je - rekla je Košta.

Ona je pred mjesec i pol dana zatražila izuzeće šibenskog suda. Neće odustati.

- Stavili smo žalbu i zahtjev za ukidanje klauzule pravomoćnosti na rješenje o ovrsi i dosudi. Podnijeli smo kaznenu prijavu Uskoku smatrajući da su tri vrlo bitne osobe u pravnom sustavu, javni bilježnik, odvjetnik i sudac, počinili radnje koje imaju obilježja kaznenog djela - rekla je Košta, koja se nada da Anita Kovač i Vinko Gulin u srijedu ipak neće biti izbačeni iz stana. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 187
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je