Drama u Tribunju: Mišina bivša i partner se zaključali u lokalu | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 187

Drama u Tribunju: Mišina bivša i partner se zaključali u lokalu

Drama u Tribunju: Mišina bivša i partner se zaključali u lokalu
9

Anita Kovač, bivša supruga Miše Kovača, sa svojim partnerom Vinkom Gulinom zaključala se u restoran San Antonio u Tribunju zbog odluke suda o deložaciji...

VIDEO

U Tribunju je u utorak iz obiteljske kuće deložirana bivša miss Jugoslavije i bivša supruge pjevača Mate Miše Kovača Anita Kovač, zajedno sa svojim suprugom Vinkom Gulinom. Njih dvoje 2003. godine su podigli kredit u iznosu od 92.000 eura i imali su 9.000 eura duga prema jednoj talijanskoj tvrtki. Njihova kuća, procijenjena je na 3,8 milijuna kuna prodana je na dražbi za 1,14 milijuna, a nakon što budu izbačeni iz doma Kovač i Gulin dugovat će još dva milijuna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

07:27

Drama u Tribunju: Zbog deložacije bivša žena Miše Kovača i partner se zaključali u lokal Reporter: Hrvoslav Pavić

Posted by 24sata on Tuesday, February 21, 2017

- A što da vam kažem. Sinoć sam se vratila iz bolnice gdje sam bila odvezena zbog tlaka koji mi je bio 220. Ovrhovoditeljica je inzistirala, unatoč upozorenjima za moje zdravlje. I što sam mogla? Pokupila sam nužne stvari u jedu torbu i evo me u auto za Split. Sve su nam stvari izbacili i ukrcali u kamione. Ne zna gdje će s njima. Ja idem majci u Split, a koliko dugo ću tamo moći biti ne znam, jer je majka podstanarka i ni sama ne zna što će. Ne želim se više nervirati. Važno mi je samo sačuvati još ovo malo zdravlja i života što mi je ostalo - ispričala nam je Anita Kovač.

Vinko Gulin i odvjetnica Doris Košta objasnili su nam što se dogodilo, iz svog kuta gledanja.   

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:12


  
- Kredit Raiffeisen zadruge uspijevali smo vraćati jer je restoran u prizemlju kuće dobro radio. Vratili smo oko 75.000 eura i dalje bi ga vraćali. Ne bi bilo nikakvog problema da se nije dogodila epizoda s kupovinom vanjskog šanka u obliku automobila, Cadillaca. Dogodilo se da je Anita od jednog Talijana po imenu Franco i njegove tvrtke ‘American Old collections’ potpisala kupoprodajni ugovor na talijanskom jeziku. A Talijan je mali mafiozo, švercer. Taj je potpis njegova odvjetnica bez Anite ovjerila kod svoje svekrve, javne bilježnice. I onda je sjela ovrha i krenuli su problemi s plaćanjem svih drugih obveza - ispričao nam je Gulin. 

Novi vlasnici, obitelj Grbeša iz Zagreba, i njihov odvjetnik nisu htjeli pred novinare. Anita Kovač već duže vrijeme ne izlazi. Kako je kazao Gulin, nepokretna je i prikovana za krevet zbog bolesti srca i nedavno preboljene upale pluća. zbog bolesti danas nije izlazila upravo zbog njenog zdravstvenog stanja, u utorak je je deložiran samo restoran u San Antonio u prizemlju ovršene kuće, dok će Anitin stan biti ispražnjen sutra, a ona izbačena na ulicu. 

Odvjetnica Anite Kovač, koji je tek nedavno prihvatila slučaj, misli da još uvijek ima nade. 

- Pokrenuli smo određene postupke kako bi dokazali da se konkretna dosuda temelji na kaznenom djelu. U ovom trenutku ovrhovoditelj vodi 1:0, ali nećemo se predati. Ustrajat ćemo na svim institucijama, sve do suda u Strasbourgu. Deložiraju se zbog dugova koje su imali prema kreditnim zadrugama, među ostalim i prema ovrhovoditelju - tvrtki koja nije ni postojala u trenutku kada je podnio prijedlog za ovrhu - rekla nam je Košta.

- Koliko vrijedi naša pravna država najbolje pokazuje činjenica da mi stojimo ispred nekretnine koja tržno vrijedi 3,8 milijuna kuna koja prelazi u ruke novog vlasnika za 1,14 milijuna kuna, a Anita Kovač i njen suprug i dalje moraju banci nadomjestiti još milijun i pol kuna, kamate, troškove vještačenja, postupka... Nakon deložacije ostat će dužni još dva milijuna kuna.To je Republika Hrvatska i načelo pravičnosti i pravednog suđenja - zgrožena je odvjetnica Košta.

Njihova dugovanja od sto tisuća eura s kamatama su mogla narasti na 1,4 milijuna kuna.

- Anita Kovač je odbila otići u bolnicu. Svoj život je sad stavila u zaštitu svog doma, jer ukoliko bi ona sad otišla to je automatski slobodna nekretnina i ovrhovoditelj bi ušao u posjed i deložirao je - rekla je Košta.

Ona je pred mjesec i pol dana zatražila izuzeće šibenskog suda. Neće odustati.

- Stavili smo žalbu i zahtjev za ukidanje klauzule pravomoćnosti na rješenje o ovrsi i dosudi. Podnijeli smo kaznenu prijavu Uskoku smatrajući da su tri vrlo bitne osobe u pravnom sustavu, javni bilježnik, odvjetnik i sudac, počinili radnje koje imaju obilježja kaznenog djela - rekla je Košta, koja se nada da Anita Kovač i Vinko Gulin u srijedu ipak neće biti izbačeni iz stana. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 187

VIDEO

Povijesni kvar mreže: Vratila se struja u većini Dalmacije. Požar na dalekovodu u Crnoj Gori
IZ MINUTE U MINUTU

Povijesni kvar mreže: Vratila se struja u većini Dalmacije. Požar na dalekovodu u Crnoj Gori

Dogodio se raspad elektroenergetske mreže kroz tri države - prvo je krenulo iz Crne Gore, potom je prekid struje zahvatio Bosnu i Hercegovinu, a zatim i dio Hrvatske - cijelu Dalmaciju, pa sve do Rijeke i trafostanice Brinje.

Dječak poginuo, Čeh uhićen!  Ušli na vojni poligon, dječaku je dao da uzme eksplozivno sredstvo
NOVI DETALJI TRAGEDIJE

Dječak poginuo, Čeh uhićen! Ušli na vojni poligon, dječaku je dao da uzme eksplozivno sredstvo

Smatrajući da neće doći do neželjene i po život opasne posljedice, s djetetom je ušao u zabranjeni  prostor i dopustio mu da pronađeno eksplozivno sredstvo uzme i ponese sa sobom
Pustili Čeha čiji je sin poginuo kod Obrovca na slobodu: Tvrdi da nije znao što su imali u autu
DJEČAK UZEO PROTUOKLOPNI METAK

Pustili Čeha čiji je sin poginuo kod Obrovca na slobodu: Tvrdi da nije znao što su imali u autu

Otac poginulog dječaka, doznajemo, ispričao je policajcima da su tek nakon eksplozije vidjeli što imaju u automobilu. Našu zemlju dobro poznaju i uvijek se vraćaju sa suvenirima