Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bivšeg šefa kirurgije optužili da je skrivio smrt 10 bolesnika

Bjelovarsko tužiteljstvo traži od suda da se dr. Davorinu Dikliću (58) zabrani rad na 10 godina. Terete ga za nesavjesno postupanje i primjenu nepodobnih sredstava

Damir Špehar/Pixsell
Foto: Damir Špehar/Pixsell
65 komentara

Nekadašnjeg šefa Kirurgije bjelovarske bolnice i v.d. ravnatelja optužili su da je od 2003. do kraja 2009. primjenjivao očito nepodobna sredstva i načine liječenja te nesavjesno postupao.

Zbog njegovih liječničkih pogrešaka kod dvije osobe je teško narušeno zdravlje, a u deset je slučajeva prouzročena smrt. Tužiteljstvo predlaže i da mu sud odredi sigurnosnu mjeru potpune zabrane obavljanja djelatnosti liječnika specijalista kirurgije u trajanju od deset godina. 

Da bi se donekle sanirala šteta u bjelovarskoj bolnici, Diklić je otišao na doktorsku specijalizaciju u Zagreb, koju privodi kraju, i jedan dan u tjednu kao zaposlenik Opće bolnice u Bjelovaru radi na odjelu. Bolnica je već izgubila sudski spor zbog Diklićeve neopreznosti. Ivan Koščević tužio je bolnicu nakon operacije u kojoj je ostao bez noge. Dobio je 366.000 kuna odštete i moraju mu plaćati doživotnu rentu.

Možda vas zanima i ovo:
Message