Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Bivši gradonačelnik sadašnjeg obećao častiti volom na ražnju

Ako se to i približno ostvari ovaj put vas častim volom s ražnja – poručio je zastupnik SDP-a Ronko. Nije propustio upozoriti gradsku vlast na novac koji odlazi na plaće zaposlenika

Foto: Mihael Hnatyšyn/24sata
4 komentara

Napeto je bilo na posljednjoj sjednici gradskog vijeća grada Požege gdje se saborski zastupnik SDP-a i bivši gradonačelnik Zdravko Ronko okomio na aktualnog HDZ-ova gradonačelnika Vedrana Neferovića. Njega i zamjenike prozvao je zbog nerada i jer, kako je rekao, radno vrijeme provode na terasama kafića. 

– Vi tri godine ne radite ništa. Stalno ste na stand by. To vam je ono „koliko dođe dođe“. Tri godine jedino trošite i s naših 34,3 milijuna kuna investicija u 2013. došli ste na vaših nevjerojatnih 8,8 milijuna kuna u prošloj godini – istaknuo je Ronko. 

Ironično je čestitao gradonačelniku Neferoviću naglasivši kako se radi samo o minusu od 25,5 milijuna kuna. Ronko se posebno osvrnuo na planiranih 95,5 milijuna kuna u proračunu za ovu godinu. Smatra da su prihodi prenapuhani i neostvarivi. 

– Ako se to i približno ostvari ovaj put vas častim volom s ražnja – poručio je saborski zastupnik SDP-a Ronko. Nije propustio upozoriti aktualnu gradsku vlast na novac koji odlazi na plaće zaposlenika, a radi se o 20,9 milijuna kuna za 2016. godinu. 

– To je plus od 3,2 milijuna u odnosu na 2014. Tonemo li tonemo. U svom mandatu imate strmoglavi pad investicija od 75 posto i streloviti uspon plaća za gotovo 20 posto – zaključio je na sjednici Ronko.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message