Obavijesti

News

Komentari 6

VIDEO Bivši obavještajac SAD-a tvrdi: 'Vlada posjeduje i skriva dokaze o netaknutim NLO-ima'

VIDEO Bivši obavještajac SAD-a tvrdi: 'Vlada posjeduje i skriva dokaze o netaknutim NLO-ima'

Grusch je vodio analizu neobjašnjivih anomalnih fenomena unutar američkog ministarstva obrane i tvrdi da SAD ima letjelice nezemaljskog podrijetla, a informacije o tim letjelicama nezakonito uskraćene Kongresu

VIDEO

Bivši obavještajni dužnosnik i zviždač David Grusch pozvao je SAD da otkrije dokaze o neidentificiranim letećim objektima (NLO). Naime, tvrdi da američka vlada posjeduje "netaknuta i djelomično netaknuta" izvanzemaljska prijevozna sredstva.

Grusch je vodio analizu neobjašnjivih anomalnih fenomena unutar američkog ministarstva obrane i tvrdi da SAD ima letjelice nezemaljskog podrijetla, piše The Guardian, a navodno su informacije o tim letjelicama nezakonito uskraćene Kongresu, rekao je za The Debrief.

Misteriozni signal snimljen u stratosferi zbunio znanstvenike: 'Ne uspijevamo pronaći izvor...'
Misteriozni signal snimljen u stratosferi zbunio znanstvenike: 'Ne uspijevamo pronaći izvor...'

Zviždač navodi kako je bio izložen odmazdi vladinih dužnosnika kada je predao povjerljive podatke Kongresu, a američku vladu napustio je u travnju ove godine nakon 14 godina karijere u obavještajnim službama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Nismo sami'

Trenutačni američki obavještajni dužnosnik u Nacionalnom obavještajnom centru za zrak i svemir (NASIC) istaknuo je u izvješću kako "nismo sami", i potvrđujući time postojanje "egzotičnog materijala". Nekoliko godina unazad svjedočenja i izvješća vratila su pozornost na neidentificirane leteće objekte, potencijalno i vanzemaljske posjete.

'Vanzemaljci će imati oružje za uništenje ljudi. Neće nas puno pitati. Ovo moramo napraviti...'
'Vanzemaljci će imati oružje za uništenje ljudi. Neće nas puno pitati. Ovo moramo napraviti...'

Pentagon je 2021. godine objavio izvješće o neobjašnjivim anomalnim fenomenima - izraz koji se u posljednje vrijeme preferira u odnosu na NLO - u kojem je utvrđeno više od 140 slučajeva susreta s takvim fenomenima koji se ne mogu objasniti.

Izvještaj je uslijedio nakon curenja vojnih snimaka koje pokazuju naizgled neobjašnjiva događanja na nebu, dok su istodobno mornarički piloti posvjedočili da su često imali susrete s neobičnim letjelicama uz obalu SAD-a.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:24

'Materijal egzotičnog porijekla'

U intervjuu s novinarima Debriefa Lesliejem Keanom i Ralphom Blumenthalom, koji su prethodno razotkrili postojanje tajnog Pentagonovog programa koji je istraživao NLO-e, Grusch je rekao da su američka vlada i obrambeni dobavljači desetljećima skupljali fragmente nezemaljskih letjelica, a u nekim slučajevima i cijele letjelice.

Jezivi crveni krug blještao poput NLO-a iznad Jadrana: Evo o čemu se radi, pravi je fenomen
Jezivi crveni krug blještao poput NLO-a iznad Jadrana: Evo o čemu se radi, pravi je fenomen

- Ne govorimo o prozaičnom podrijetlu ili identitetu. Materijal uključuje netaknuta i djelomično netaknuta prijevozna sredstva - rekao je Grusch te dodao kako je  analizom utvrđeno da je ovaj materijal "egzotičnog porijekla" - što znači "neljudska inteligencija, bilo izvanzemaljskog ili nepoznatog porijekla".

- Ova se procjena temelji na morfologiji vozila i ispitivanju znanosti o materijalima te posjedovanju jedinstvenih atomskih rasporeda i radioloških potpisa - rekao je Grusch.

Globalni fenomen

Grey koji analizira neobjašnjive anomalne fenomene unutar NASIC-a potvrdio je Gruschov iskaz.

- Fenomen neljudske inteligencije je stvaran. Nismo sami. Otkrića letjelica nisu ograničena na SAD. Ovo je globalni fenomen, a ipak nam globalno rješenje i dalje izmiče - rekao je.

Tito postao predsjednik, Staljin umro, strah od bombi, televizije u boji, vanzemaljci i Playboy...
Tito postao predsjednik, Staljin umro, strah od bombi, televizije u boji, vanzemaljci i Playboy...

Gruschove bivše kolege, s kojima je razgovarao The Debrief, opisali su ga u pregledu izvješća za 2022. godinu kao "časnika s najjačim mogućim moralnim kompasom". Nick Pope, čovjek koji je ranih 90-ih istraživao NLO-e za britansko ministarstvo obrane, rekao je da je Gruschov i Greyev prikaz izvanzemaljskih materijala "vrlo značajan".

'Ako je laž, bit će posljedica'

- Jedna je stvar imati priče na zavjereničkim blogovima, ali ovo je viša razina, s pravim insajderima. Kada ti ljudi iznose službene podatke, oni to čine pod pretpostavkom da će biti kažnjeni globom ili zatvorom ako svjesno iznose lažne izjave - rekao je Pope.

- Netko će reći da je to samo još jedna izmišljena priča, ali mislim da je sasvim drugačije otići pred Kongres ili glavnog inspektora obavještajne zajednice i dati iskaz. Jer bit će posljedica ako se pokaže da to nije istina - dodaje.

VIDEO Snimka NLO-a pokrenula nove teorije o izvanzemaljcima: 'Definitivno izgleda kao pravi'
VIDEO Snimka NLO-a pokrenula nove teorije o izvanzemaljcima: 'Definitivno izgleda kao pravi'

Gruschevo saznanje o nezemaljskim materijalima i letjelicama, prema tvrdnjama Debriefa, temeljilo se na "opširnim razgovorima s visokim dužnosnicima obavještajnih službi". Kaže da je izvijestio Kongres o postojanju programa skupljanja materijala NLO-a, a navode i kako su operacije pronalaženja letjelica u tijeku na različitim razinama aktivnosti i da on poznaje konkretne pojedince, sadašnje i bivše, koji su uključeni

Stotine izvješća, i dalje bez dokaza

Iako navodi da osobno nije vidio izvanzemaljske letjelice, niti je otkrio gdje bi mogle biti pohranjene, a Debrief je zamolio da ne otkrije detalje o odmazdi vladinih dužnosnika zbog istrage koja je u tijeku. Nije precizirao ni kako bi mu se američka vlada eventualno mogla osvetiti. 

U lipnju 2021. izvješće Ureda direktora Nacionalne obavještajne službe navodi da je od 2004. do 2021. bilo 144 susreta između vojnih pilota i neobjašnjivih fenomena, od kojih je 80 snimljeno na više senzora. Samo se jedan od 144 susreta mogao objasniti s "velikom pouzdanošću" - bio je to veliki balon koji se ispuhao.

Američki zapovjednik o čudnim objektima: Neću isključiti da se možda radi i o vanzemaljcima!
Američki zapovjednik o čudnim objektima: Neću isključiti da se možda radi i o vanzemaljcima!

Nakon povećanog interesa javnosti i nekih američkih senatora Pentagon je u srpnju 2022. osnovao Ured za rješavanje anomalija na svim domenama. U prosincu prošle godine ured je objavio da je primio "nekoliko stotina" novih izvješća, ali zasad nema dokaza o izvanzemaljskom životu.

Objava Gruschovih i Greyevih tvrdnji dolazi nakon što je komisija koju je američka svemirska agencija NASA zadužila za istraživanje neobjašnjivih anomalnih pojava rekla da stigma oko prijavljivanja susreta - i uznemiravanje onih koji prijavljuju susrete - ometa njihov rad.

Iskustva pilota s NLO-om

Mornarički piloti koji su 2021. podijelili svoja iskustva susreta s neobjašnjivim objektima tijekom izvođenja vojnih letova rekli su da su oni i drugi odlučili ne prijaviti te susrete interno zbog straha da bi im to moglo ugroziti karijeru.

- Uznemiravanje samo dovodi do daljnje stigmatizacije područja neobjašnjivih fenomena, značajno ometa znanstveni napredak i obeshrabruje druge da proučavaju ovu važnu temu -  rekla je NASA-ina znanstvena voditeljica Nicola Fox na javnom sastanku 31. svibnja.

Pogledajte trenutak obranja NLO-a iznad SAD-a: To je četvrta nepoznata letjelica dosad
Pogledajte trenutak obranja NLO-a iznad SAD-a: To je četvrta nepoznata letjelica dosad

Dr. David Spergel, neovisni voditelj NASA-inog tima za neovisne studije neobjašnjivih fenomena, rekao je The Guardianu da ne poznaje Gruscha i da nema saznanja o njegovim tvrdnjama.

- Jedan od NASA-inih ključnih prioriteta je potraga za životom drugdje u svemiru, ali do sada NASA nije pronašla nijedan vjerodostojan dokaz o izvanzemaljskom životu i nema dokaza da su neobjašnjivi fenomeni izvanzemaljski. Međutim, NASA istražuje Sunčev sustav i izvan njega kako bi mogla odgovoriti na temeljna pitanja, uključujući jesmo li sami u svemiru - objasnio je.

'Ako smo i imali svemirski brod u hangaru, nisu mi to rekli'

Pope je rekao da u svom radu na istraživanju NLO-a za ministarstvo obrane nije vidio nikakve čvrste dokaze o nezemaljskim letjelicama ili materijalima.

Tajni spisi Sovjeta o NLO-ima: U više navrata piloti su prijavili incidente, ne znamo ih objasniti
Tajni spisi Sovjeta o NLO-ima:  U više navrata piloti su prijavili incidente, ne znamo ih objasniti

- Neki od naših slučajeva bili su intrigantni, ali nismo imali svemirski brod u nekom hangaru. A ako i jesmo, nisu mi to rekli - rekao je Pope te dodao da Gruschove tvrdnje treba promatrati kao dio sve većeg protoka informacija - i nadamo se otkrića - o NLO-ima.

- To je dio šire slagalice. I mislim da nas, pod pretpostavkom da je sve to istina, vodi bliže nego što smo ikad prije bili samom srcu svega ovoga - zaključio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću
POSTIZBORNI PREGOVORI

Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1