Obavijesti

News

Komentari 22

Bivši odvjetnik Trumpa: 'Lagao sam za njega pred Kongresom'

Bivši odvjetnik Trumpa: 'Lagao sam za njega pred Kongresom'
1

Cohen je u četvrtak na sudu priznao da je tijekom ispitivanja u Kongresu prošle godine lagao na pitanja o Trumpovim planovima za njegov nekretninski biznis u Moskvi

VIDEO

Bivši odvjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa, Michael Cohen priznao je da je lagao američkom Kongresu tijekom ispitivanja o miješanju Rusije na izbore u Sjedinjenim Američkim Državama.

Cohen je u četvrtak na sudu priznao da je tijekom ispitivanja u Kongresu prošle godine lagao na pitanja o Trumpovim planovima za njegov nekretninski biznis u Moskvi. Naime, Cohen je u svojem lažnom svjedočenju izjavio da su svi poslovni pregovori s Rusijom završili u siječnju 2016. godine, mjesecima prije američkih predsjedničkih izbora, piše The Independent.

No Cohen je na sudu u četvrtak izjavio da je to bila laž i da se o poslovnim projektima u Moskvi raspravljalo sve do kolovoza 2017. godine. Izbori na kojima je Trump pobijedio su održani 9. studenog 2016. a predsjednička inauguracija bila je 20. siječnja 2017. 

Michael Cohen još se u kolovozu 2018. u New Yorku pred saveznim sucem na Manhattanu, u prepunoj sudskoj dvorani, izjasnio krivim po osam točaka optužnice, za poreznu i bankarsku pronevjeru te kršenje zakona o financiranju izbornih kampanji. Priznao da je 'u koordinaciji i prema nalogu kandidata za najvišu saveznu dužnost' 2016. godine skrivao informacije koje bi bile štetne za tog kandidata u kampanji. Pri tom je jasno da je kandidat kojeg Cohen proziva Donald Trump.

Priznao je da je platio dvjema ženama da šute o svojim seksualnim odnosima s Donaldom Trumpom kako mu ne bi naškodile u kampanji za američke izbore. Iako imena žena nisu izravno spomenuta u nagodbi, riječ je o porno zvijezdi Stormy Daniels te bivšoj Playboyevoj zečici Karen McDougal, pisao je CNN.

Nakon priznanja Trumpovog bivšeg odvjetnika Michaela Cohena da je pred Kongresom lagao o njegovim poslovnim planovima u Moskvi, američki predsjednik sazvao je press konferenciju u Bijeloj kući. U silnom bijesu, Trump je žestoko napao Cohena i nazvao ga 'slabom i ne pretjerano pametnom osobom', javlja AP

Na pressici je ustvrdio i da je Cohen lagao istražiteljima kako bi mu smanjili kaznu. Laže o projektu o kojima su ionako svi znali, mi smo bili vrlo otvoreni oko toga - izjavio je Trump za abcnews. 

 Cohen je naime na saslušanju u 'Kongresu lagao o Trumpovim planovima o gradnju Trump Towera, kako bi njegove izjave bile u skladu s Trumpovom političkom porukom'. 

- To što sam se kandidirao za predsjednika ne znači da ne smijem razvijati svoj biznis - izjavio je Trump novinarima. 

Cohen navodno dijeli informacije s posebnim istražiteljem o Trumpovu poslovanju u Rusiji, uključujući plan gradnje Trumpovog tornja u Moskvi koji su se, prema tvrdnjama bivšeg Trumpova odvjetnika, nastavili debelo tijekom predsjedničke kampanje.

To proturječi upornim Trumpovim tvrdnjama da nema financijskih veza s Rusijom, koje često upotrebljava kada odgovara na pitanja o tome zašto hvali ruskog predsjednika Vladimira Putina i koji su mu motivi za poboljšanje američko-ruskih odnosa.

Ako Cohen bude u stanju ponuditi dokaze za svoje tvrdnje, bit će to noćna mora za predsjednika, a mogla postati i pravna pokaže li se da je Trump lagao u svom nedavnom pisanom iskazu Meulleru

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"