Obavijesti

News

Komentari 39

Radnici blokirali Đakovštinu, a Tadija Opačak trčao u gaćama

Radnici blokirali Đakovštinu, a Tadija Opačak trčao u gaćama
10

Radnicima se u šatoru, opasanom bodljikavom žicom i prigodno nazvanom "Vladin logor", pridružio maratonac Tadija Opačak. Vikao je da glasaju za Zorana Vinkovića

VIDEO

Umjesto najavljenog postavljanja "ježeva" na ulazu u svoju bivšu tvrtku, bivši radnici Đakovštine su u ponedjeljak ujutro, jednosatnom blokadom Ulice Vladimira Nazora, koja vodi do ulaza u đakovački pogon osječke tvrtke Žito, započeli svoj drugi tjedan prosvjeda. Tako su obistinili nedjeljno obećanje nakon mise u đakovačkoj katedrali da će posegnuti za drastičnijim mjerama.

- Od danas počinjemo radikalniju borbu, a blokade ulica u Đakovu bit će sve češće i dulje će trajati - rekla je Sanja Katić, glasnogovornica Koordinacije za zaštitu prava bivših radnika Đakovštine d.d. u stečaju.

Radnicima se u šatoru, opasanom bodljikavom žicom i prigodno nazvanom "Vladin logor", pridružio i poznati maratonac, Tadija Opačak, koji je kao šestomjesečna beba prebolio dječju paralizu, a od 1992. godine se u potpunosti posvetio trčanju. Tadija je, nakon što se skinuo i ostao samo u atletskim hlačicama na temperaturi ispod nule, gol do pasa, podržao radnike simbolično istrčavši jedan krug đakovačkim ulicama oko Đakovštine.

- Svi su nas ostavili, jedini koji vas nikada neće napustiti je vaš gradonačelnik. Zato, vjerujte i glasujte za njega - vikao je Tadija Opačak pokazujući rukom na Zorana Vinkovića, koji je s radnicima zajedno od prvog dana prosvjeda.

Inače, Zoran Vinković je razvidno postao među glavnim stratezima u borbi bivših radnika Đakovštine za otpremnine u iznosu od 26 milijuna kuna. Osim što je svakodnevno s njima u "Vladinom logoru", Vinković sudjeluje i na sastancima na kojima se dogovaraju mjere koje će se poduzimati. Uostalom, i dolazak Tadije Opačka bila je njegova ideja, kao i odlazak na misu u katedralu. 

S druge strane, svjesni sve veće politizacije sudbine 350 bivših radnika Đakovštine, HDZ otkazuje sve planirane skupove koje su trebali imati u Đakovu. 

Nakon odgođenog predizbornog skupa u petak u gradskoj kino dvorani, u ponedjeljak u Đakovo na dogovoreno otvaranje studentskog doma nije došla ni premijerka Jadranka Kosor što je kao mogućnost za 24sata najavio dekan katoličko-bogoslovnog fakulteta, Pero Aračić. 

Vlada: Nije bilo ni predviđeno da Kosor otvori studentski dom

Iz Vlade RH su poslijepodne reagirali priopćenjem u kojem stoji da nije bilo predviđeno da premijerka otvori Studentski dom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu