Obavijesti

News

Komentari 163

Bivši radnik: Fiolićev sin me napao, s leđa me udario u vrat

Bivši radnik: Fiolićev sin me napao, s leđa me udario u vrat
11

Odbio sam otkaz i Mario me napao. Tada sam odlučio reći sve što znam o firmi. Bagerima smo zakapali nekakve fascikle iz zgrade u Planinskoj, ispričao je Mikec

VIDEO

Vikao mi je: ‘Marš van iz kancelarije’. Kad sam krenuo prema vratima, Mario Fiolić s leđa me udario u vrat. Odletio sam dva metra i ozlijedio vrat, ispričao nam je Tomislav Mikec (31), bivši djelatnik mesnica Fiolić, koji je napad poslodavca u ponedjeljak odmah prijavio policiji.

Vlasnik mesnica Fiolić je bivši saborski zastupnik HDZ-a Stjepan Fiolić. Sin Mario je jedan od šefova u tvrtki. Tomislav se s Fiolićima sukobio zato što su zahtijevali da odradi neke prekovremene sate.

- Nisam to htio napraviti i nakon radnog vremena u subotu otišao sam s posla. Plaće su nam kasnile. Zvali su me doma i rekli da se u ponedjeljak mogu javiti na burzu. Otišao sam u tvrtku kako bih raščistio stvari. Tamo su bili direktor Tomislav Tomić i Mario Fiolić. Tomić je na stol bacio papir i tražio da potpišem sporazumni otkaz. Odbio sam - govori Tomislav.

Imam snimku zakapanja leševa stoke na Fiolićevoj farmi. Isto smo radili i s bocama lijekova

Kad je Tomislav spomenuo da želi da njegov odvjetnik vidi te papire, sve se promijenilo. Mario Fiolić je, kaže, postao nasilan.

VIDEO ZAKAPANJA LEŠEVA STOKE POGLEDAJTE U GALERIJI 

Počeli su mi prijetiti tužbom, a onda mi je direktor Tomić rekao: ‘Nemoj se igrati. Mi imamo malo veće igrače’. Mario je to samo potvrdio. Počeo me tjerati iz ureda i onda me udario, priča Tomislav Mikec.

Nakon incidenta Tomislav je zbog boli otišao liječniku u Brezovicu.

- Liječnik mi je rekao kako se ne želi u to miješati i pitao me zašto sam ga upleo u sukob s Fiolićima. Morao sam ići u Zagreb, na Rebro. Ondje su me pregledali i dali mi lijekove - kazao je Tomislav, koji zbog ozljede nosi Schanzov ovratnik.

- Mario Fiolić nije udario gospodina Mikeca. Fiolić u uredu nije bio sam i postoje svjedoci koji će to potvrditi - tvrdi odvjetnik Ante Madunić. Dodao je kako su spremni ići s kaznenom prijavom protiv osobe koja je konstatirala objektivne ozljede kod Mikeca.

- Napad sam prijavio policiji. Iznenadio me udarac, ali neću im to oprostiti - ljutit je Tomislav, koji na farmi Stjepana Fiolića radi više od osam godina. Policija nam je neslužbeno potvrdila da je primila prijavu napada.

- Ma u tome nema nikakve istine. To je izmišljotina jednog neradnika kojeg ćemo kazneno prijaviti - ljutito nam je rekao vlasnik tvrtke Stjepan Fiolić.

Farma strvina: ‘Morao sam zakopavati telad’

Bočice od lijekova, herbicide, mrtvu telad. Sve smo to zakopavali na Fiolićevoj farmi u Vukovini kraj Velike Gorice do ove godine, rekao nam je Mikec.

Imam sve papire i račune za prijevoz strvina. Mikec laže, tvrdi Stjepan Fiolić

- Sto puta sam tele znao zaklati, uzeti markicu i zakopati ga. U devet godina vidio sam samo nekoliko puta da je došao kamion koji je strvine vozio u kafileriju u Sesvetski Kraljevec - priča Mikec.

Pokazao nam je i snimku s mobitela na kojoj se vidi kako bagerom zakapaju tele u rupu u zemlji.

Mikecove optužbe oštro odbacuje Fiolićev odvjetnik Madunić.

- To nije istina. Moj klijent ima niz računa iz kojih se vidi da je plaćao kamione za odvoz mrtve stoke. Ako postoji nekakva snimka, to je Mikecovo maslo - tvrdi Ante Madunić.

- Pokapali smo ih gdje smo stigli, a kod hangara sa slamom su zakopane bočice od lijekova i papiri koje smo iznijeli prije četiri ili pet godina iz Planinske. Kad je Fiolić kupio zgradu, mi radnici smo pet ili šest dana čistili dok sve nije bilo kao suza - tvrdi Mikec.

Kao dijete sa sela vidio sam svakakve boleštine, ali stanje u kojem su bile te životinje nisam nikad. Pjenile bi se na usta i utroba im je bila potpuno trula, kaže Mikec 

- Mogu vam pokazati sve račune za sve prijevoze iz svih farmi. Mi smo ozbiljna tvrtka u kojoj veterinari vode računa o svemu tome - odbacuje Mikecove tvrdnje Stjepan Fiolić.

- Kao dijete sa sela vidio sam svakakve boleštine, ali stanje u kojem su bile te životinje nisam nikad. Pjenile bi se na usta i utroba im je bila potpuno trula - Mikec opisuje stanje mrtvih životinja koje je poslije zakapao.

Fiolić tvrdi kako otpad bočica vitamina, lijekova, otopina protiv korova redovito odvoze.

- Mi imamo papir za sve to - kazao je Fiolić.

Optužbe za zakapanje mrtvih životinja i dokumenata na svojim farmama smatra žalosnim i tužnima.

Fiolić je optužen u aferi Planinska zbog preprodaje svoje zgrade državi za puno veću cijenu. Sanaderu je dao 17 milijuna kuna nakon prodaje zgrade. 

Ministarstvo: Strvine se ne smiju zakapati bez nadzora

Zabranjeno je zakapanje strvina, osim u iznimnim slučajevima, a i tad sve treba biti pod nadzorom i na lokaciji koju je odobrilo Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, rekli su nam jučer u Ministarstvu poljoprivrede.

Kazne za neovlašteno zakapanje su od 30.000 do 50.000 kuna za pravne osobe, a za fizičke od 6000 do 10.000.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 163
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...