News

Komentari 3

Bivši Trumpov saveznik odbio svjedočiti o napadu na Kapitol

Bivši Trumpov saveznik odbio svjedočiti o napadu na Kapitol

Bannonu prijeti između 30 dana i jedne godine zatvora za svaku točku optužnice i sudit će mu federalni sud. Ali sudska bitka mogla bi trajati mjesecima ako ne i godinama, što bi moglo potkopati istragu

Steve Bannon, blizak saveznik bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, optužen je za "nepoštivanje Kongresa" jer je odbio svjedočiti o napadu na Kapitol 6. siječnja, objavilo je u petak američko ministarstvo pravosuđa.

Bivši Trumpov savjetnik (67), jedan od zaslužnih za pobjedničku predsjedničku kampanju Donalda Trumpa 2016. godine, optužen je jer je odbio svjedočiti i predati dokumente posebnom parlamentarnom povjerenstvu koje istražuje ulogu bivšeg republikanskog predsjednika u napadu njegovih pristaša na sjedište Kongresa.

Unatoč pozivu sredinom listopada, Steve Bannon nije se pojavio pred zastupnicima pozivajući se na pravo predsjednika da određene dokumente i rasprave čuvaju u tajnosti.

Bannonu prijeti između 30 dana i jedne godine zatvora za svaku točku optužnice i sudit će mu federalni sud. Ali sudska bitka mogla bi trajati mjesecima ako ne i godinama, što bi moglo potkopati istragu.

Najčitaniji članci