Obavijesti

News

Komentari 3

Bjelovar ima cjeloviti sustav gospodarenja otpadom

Bjelovar ima cjeloviti sustav gospodarenja otpadom

Do sada je na tom području županije u vodno-komunalnu infrastrukturu uloženo više od 50 milijuna eura

VIDEO

Zahvaljujući nedavnom dovršetku izgradnje sortirnice i kompostane, Bjelovar je jedan od rijetkih hrvatskih gradova sa cjelovitim sustavom gospodarenja otpadom, rečeno je u četvrtak prilikom posjeta ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića.

Centar za upravljanje otpadom Doline pored Bjelovara, gdje se nalaze sortirnica i kompostana, obišli su uz Filipovića generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić, a razgovaralo se o daljnjim infrastrukturnim ulaganjima u Bjelovaru i županiji.

Đurđevac i Bjelovar milijunskim ulaganjima u sortirnice i kompostane postaju neovisni kada je riječ o zbrinjavanju otpada

Cjeloviti sustav gospodarenja otpadom je investicija vrijedna oko 13 milijuna eura. U izgradnju i opremanje sortirnice i kompostane uloženo je osam milijuna eura, pri čemu je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sudjelovao sa šest milijuna eura.

Ministar je obišao i gradilište u prigradskom naselju Gornje Plavnice, gdje su u tijeku radovi na odvodnji vrijedni milijun eura, a završetak se očekuje do kraja listopada. Već je napravljeno 2,8 kilometara cjevovoda, a trenutno se izvode radovi na priključcima.

Cjeloviti sustav gospodarenja otpadom Bjelovar pozicionira u centar izvrsnosti u tom segmentu, kaže Filipović dodajući da je do sada na području županije u vodno-komunalnu infrastrukturu uloženo više od 50 milijuna eura.

Izgradnjom sortirnice i kompostane Bjelovar će zaokružiti projekt zbrinjavanja otpada vrijedan preko 100 milijuna kuna

„Osiguranje pitke vode je iznimno važno jer na takav način podižemo kvalitetu života, ali idemo prema smjeru održivog upravljanja vodama”, naglasio je Filipović.

Radni posjet Bjelovarsko-bilogorskoj županiji Filipović je počeo obilaskom gradilišta podzemnog skladišta plina u Grubišnom Polju, strateškom projektu Vlade i najvećem energetskom ulaganju na području županije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...