Obavijesti

News

Komentari 19

Planiraju bijeg u V. Britaniju: Gadafija će izdati četiri sina?

Planiraju bijeg u V. Britaniju: Gadafija će izdati četiri sina?
6

Saif-al Islam Gadafi navodno se raspitivao kako bi ga primili u Velikoj Britaniji. Kada bi prebjegao ne bi nikad više smio sudjelovati u političkim poslovima Libije

VIDEO

Britanski špijuni tvrde da je Saif-al Islam Gadafi nekoliko puta kontaktirao britanske i talijanske obavještajne dužnosnike te da postoji mogućnost da će se okrenuti protiv oca. Dužnosnici agencije MI6 tvrde da su više puta razgovarali sa Saifovim bliskim suradnicima u zadnja tri tjedna. Zanimalo ih je kako bi ga primili kada bi odlučio prebjeći u Veliku Britaniju. Kako pišu tamošnji mediji, navodno je Britanija spremna prihvatiti obitelj, no u tom slučaju, zabranili bi Gadafijevu nasljedniku da ima bilo kakvu ulogu u budućnosti svoje domovine. 

Britanski The Sun piše da će Gadafija izdati još trojica njegovih sinova, Saadi koji je na čelu libijskih specijalnih postrojbi, Mutasim koji je ocu savjetnik za nacionalnu sigurnost i Kamis koji vodi elitnu vojnu postrojbu poznatu kao 'Kamishova brigada'. Gadafi ima sedam sinova i jednu kćer.

Osim njih, Gadafija će navodno napustiti njegov stari prijatelj iz vojske koji mu je pomogao da se domogne vlasti 1969., Abu Bakr Yunis Jabir. 

U Britaniju je već prošlog tjedna pobjegao bivši libijski ministar vanjskih poslova Musa Kusa. 

Nitko i dalje ne zna gdje je silovana žena

Otac Libijke koju su odvukli pripadnici Gadafijeva režima nakon što ih je pred novinarima optužila da su ju premlatili i silovali, kaže da tjedan dana kasnije i dalje ne zna gdje mu je kćer.

- Nadamo se da je živa. Molimo se za njenu sigurnost, no zabrinut sam za njenu sudbinu. Vjerujem da su je zatočili negdje, rekao je Atiq al-Obeidy za CNN. Njegova kćer Eman nije viđena u javnosti od 26. ožujka kada je upala u hotel u Tripoliju dok su novinari doručkovali. Uplakana žena histerično je vikala da su ju dva dana držali zatočenu. Pokazala je modrice na licu i nogama. Libijska vlada nekoliko puta od tada je ponovila da su ženu pustili na slobodu, da je dobro i da se vratila svojoj obitelji. No obitelj ju nije vidjela.

- Mi smo u istoj poziciji kao i vi. zaljepljeni smo za televiziju u nadi da ćemo čuti nešto o njoj, rekao je otac.

U Misrati opet napali bolnicu

Gadafijevi vojnici ponovno su u nedjelju napali bolnicu u Misrati i ubili jednog, a ranili 15 ljudi, rekao je za CNN izvor iz bolnice. Liječnik, koji nije imenovan iz sigurnosnih razloga, rekao je da je u prvom napadu minobacačem ozlijeđeno dvoje ljudi, a ostali u drugom napadu, dok su pokušavali pomoći ranije ozlijeđenima. Navodno je među njima i 14-godišnje dijete koje je zadobilo frakturu lubanje i palo u komu. Borbe su se nastavile i u gradu Bregi te Zintanu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi