Obavijesti

News

Komentari 69

Blamaža Jovanovića: Poništili natječaj za sportsku inspekciju

Blamaža Jovanovića: Poništili natječaj za sportsku inspekciju
4

Matijević tvrdi da je natječaj za inspektore namješten, a da su ministar Željko Jovanović i pomoćnik ministra Petar Skansi zloupotrijebili svoj položaj i ovlasti

VIDEO

Nakon što je Odbor za državnu službu poništio rješenja koja je potpisao ministar Jovanović, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta željelo je to što brže gurnuti pod tepih pa je telegramom obavijestilo mene kao kandidata da će ponoviti testiranje i natječajni postupak za glavnog sportskog inspektora iako bi prema zakonu trebali raspisati novi natječaj, kazao je u utorak Robert Matijević (49) bivši pomoćnik ravnatelja Carine, zaduženog za borbu protiv krijumčarenja i organiziranog kriminala.  

Matijević tvrdi da je natječaj za inspektore namješten, a da su ministar Željko Jovanović i pomoćnik ministra Petar Skansi zloupotrijebili svoj položaj i ovlasti.  

'Prijavio sam se i prošao svu proceduru, a zaposlili su druge'

- Prijavio sam se na javni natječaj za prijem glavnog inspektora i dva viša sportska inspektora i prošao svu proceduru, ali su zaposlili druge kandidate. Žalio sam se da je natječaj namješten i Odbor ga je poništio - govori Matijević.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja, sporta navode kako je na donesena Rješenja o prijamu u državnu službu jedan kandidat natječaja podnio žalbu u kojoj je navedeno više žalbenih razloga. 

Ministarstvo: Nema govora o namještanju

- Odbor za državnu službu je odlučivao o podnesenoj žalbi te je odlučio da je žalba djelomično osnovana i to  samo u jednom žalbenom razlogu:  u Komisiju za odabir kandidata imenovan  je bio dužnosnik (Petar Skansi, pomoćnik ministra), a ne službenik koji ima potrebno obrazovanje i znanje u svezi s poslovima radnog mjesta koje se popunjava, sadržajem testiranja i provjerom posebnih znanja, sposobnosti i vještina. Pobijano rješenje poništio je Odbor za državnu službu RH,  i to, naglašavamo,  iz čisto formalnog, a ne sadržajnog  razloga - kazali su iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i naglasili da o namještanju natječaja nije bilo ni govora. 

'Jovanović je morao znati da Skansi ne može biti u Komisiji'

No, Matijević smatra da ministar Jovanović ne može reći da nije znao da njegov pomoćnik Petar Skansi ne može biti predsjednik Komisije.  

- Ministar u Ministarstvu ima svoju pravnu službu i savjetnike koji znaju propise i koji su ga mogli upozoriti na protuzakonite činjenice, a u skladu sa zakonskim propisima kao član Komisije bio je imenovan i predstavnik Ministarstva uprave dok je u cijeli postupak bilo uključeno i Ministarstvo uprave - tvrdi Matijević. 

'Milanović bi trebao smijeniti Jovanovića i Skansija'

Na temelju svog radnog iskustva u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala i toga da Odbor nije razmatrao sve činjenice koje je naveo u žalbi jer prema njima za to nije bilo potrebe, Matijević sumnja da je natječaj bio namješten od samog početka.  

- Smatram da DORH i MUP trebaju provesti izvide, a spreman sam i otići u DORH dati izjavu. Bilo bi lijepo kad bi se Bajić pokrenuo i premijer Milanović napravio svoj posao i smijenio Skansija i Jovanovića - govori Matijević.  

'Radi se fama, sportski inspektori nemaju stvarne ovlasti'

Sportski inspektori trebali bi uvesti reda u hrvatski sport, no pitanje je kako bi samo 14 inspektora moglo uvesti reda u cijeloj državi.  

- Mi 15 mjeseci slušamo demagogiju da će se uvesti reda u sport i ništa se još nije napravilo. Radi se fama o sportskoj inspekciji, a inspektori nemaju stvarne ovlasti - govori Matijević i dodaje da bi pravi rezultat trebale dati porezne i financijske inspekcije.  

Čudno testiranje za inspektore

- Malo mi je nevjerojatno da je natječaj za glavnog sportskog inspektora od četiri testa jedan od kandidata riješio za nepunih pola sata, a realno bi se trebao riješiti za sat ili sat i pol - priča Matijević i dodaje da se na testiranju čak smjelo koristiti internetom. 

Skansi: Natječaj je pao zbog proceduralne greške

Njegove optužbe za namještanje natječaja komentirao je i pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Petar Skansi u ponedjeljak u emisiji Nulta točka.  

- Natječaj je pao zbog proceduralne greške. Nitko u Ministarstvu nije znao da dužnosnik ne smije biti u komisiji - kazao je Skansi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.