Obavijesti

News

Komentari 98

Bloger Krule: 'Nekad su učitelji odlučivali što je teško gradivo'

Bloger Krule: 'Nekad su učitelji odlučivali što je teško gradivo'
1

Jadranko Hodak, poznatiji široj javnosti kao Bloger Krule, za svoj osvrt na slučaj 'preteški zadaci za prvašiće' na Facebooku dobio više od 10.000 lajkova...

VIDEO

Posljednjih dana hrvatska javnost zgraža se nad zadacima koje prvašići moraju rješavati u školi. Svoje mišljenje istaknuo je i Jadranko Hodak, poznatiji široj javnosti kao Bloger Krule, koji je za svoj osvrt na cijeli slučaj na Facebooku dobio više od 10.000 lajkova.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Moj ćaća je meni matematiku prestao objašnjavati u 6. razredu osnovne. Ne jer nije imao volje, nego zato što ni on dalje nije znao. Nije ćaća zbog toga vika:

‘Majku im je**m, kaka je ovo matematika!? Sine, ide ćaća sutra u školu, jeb** ću ja njima oca i mater, neće oni meni tebe opterećivat preteškim zadacima!”

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jel nešto bilo teško il nije bilo teško… to roditelji nisu procjenjivali… to je procjenjivao učitelj koji je u to vrijeme bio ustanova.

Tad, kad nije više znao objasniti, ćaća je rekao “E je**ga sine… sad se snalazi!”… okrenuo se, otišao delat svoje… a ja se otišao snalaziti. Nije ćaća iša u školu ni kad sam morao na pamet naučiti “Agovanje” iz “Smrt Smail-age Čengića”… aloooo!? – na pamet!… Sluge zove Smail aga, usred Stolca kule svoje… j***m ti mater još znam početak. Guglajte “Agovanje” pa mi javite kad ga naučite na pamet. Nisi znao Agovanje na pamet… kolčina u imenik.

Jesmo li svi sve znali u to vrijeme?… Nismo. Jel bilo jedinica?… je. Jel ikome od roditelja palo na pamet ukazivati na preteško gradivo u školi? – NIKAD! Pa kad je škola bila lagana, temelje joj je**m… KAD!?

Danas roditelji ukazuju na teške školske zadatke… novine i portali to objavljuju… a narod pokušava riješiti spomenute zadatke. Portiri… medicinske sestre… bauštelci… pomorci… trgovački putnici… policajci… cijela je**na država rješava zadatake… čak i rektoru davali da riješi.

Je**lo me cijelo selo… društvo kao cjelina… je otišlo u 3 pi**e mile matere.

Moj ćaća je meni matematiku presta objašnjavati u 6. razredu osnovne... ne jer nije ima volje, neg zato što ni on dalje...

Posted by Bloger Krule - Obrana i zaštita od gluposti on Monday, 20 February 2017

Majka prvašića: Je li ovo primjereno?

Podsjetimo, ogorčena majka jednog prvašića  prošli tjedan objavila je na Facebooku test koji njezino dijete nije znalo riješiti i izazvala pravu bujicu reakcija. Majka je ispit objavila na Facebook stranici "MaMe na Fejsu". 

- Lijepi pozdrav. Evo molim vas ako se mogu javiti roditelji prvašića da mi napišu kakvo mišljenje imaju o testovima, zadaćama koje dobivaju djeca. Evo iskreno, ja sam ogorčena, priložit ću dio testa koji su djeca danas pisala. Pola razreda je dobilo jedan, s time da su dvije mame rekle ako se ovako nastavi da će djecu prebacit u drugu školu ili drugi razred (pošto a I b uče drukčijom tematikom), naša učiteljica je izabrala težu metodu. Kako da se nosimo time? Molim anonimno,hvala - napisala je ogorčena majka. Ubrzo je dobila niz komentara. Ostali su roditelji uglavnom kritizirali pitanja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag