Obavijesti

News

Komentari 103

Kaos na Cvjetnom: Policija se naguravala s prosvjednicima

Kaos na Cvjetnom: Policija se naguravala s prosvjednicima
19

Prosvjednici su blokirali ulaz u garažu u novi centar 'Cvjetni' gdje treba stići 350 VIP uzvanika. Policajci su se sukobili s prosvjednicima. Jedan je na kraju priveden

VIDEO

>>> Tijek događaja:

20.55 - Nakon što su zapalili svijeću na Kamenitim vratima, stigli su do ograde. Samo jedan prosvjednik krenuo je na nju, ali su ga kolege odvukli.

20.45 - Prosvjednici se polako razilaze. Stoje ispred Jelačićevog kipa. Ostalo je njih 20-ak koji su se uputili prema Markovo trgu.

20.30 - Oko 50 prosvjednika krenulo je prema Markovom trgu. Blokirali su Ilicu. Prije toga došli su s druge strane ograde gdje je party za VIP uzvanike. Vikali su im neka 'se dobro najedu jer oni nemaju šta jesti'. 

20.15 - Desetak prosvjednika, među kojima je i Pernar, došlo na pješački ulaz u centar. Naguravali su se sa zaštitarima. Došla je policija i odmaknula prosvjednike od ulaza.

20.00 - Ostalo je samo 30-ak prosvjednika, a jedna uporna gospođa prelazi neprestano cestu. Za to vrijeme VIP gosti lijepo se zabavljaju na otvorenju centra. Policija preusmjerava promet na Gundulićevu i Varšavsku, ovisno gdje prosvjednici prelaze zebru.

19.40 - Članovi Zelene akcije i Prava na grad su se razišli i poručili da se vračaju u četvrtak u 11. Rekli su Pernaru i i prosvjednicima da su dobrodošli na sutrašnji prosvjed, ali ne žele večeras kao ni sutra nikakve probleme. Antivladini prosvjednici ometaju promet tako da cijelo vrijeme prelaze zebre. Ostalo je njih 50-ak. Policija sada usmjerava vozila u Varšavsku ulicu.

19.30 - Prosvjednici viču interventnim policajacima, koji osiguravaju VIP gostima da uđu u garažu: 'Čuvate mafiju!'.

19.20 - Policajci puštaju po dvoje troje ljudi da pređu cestu, ali paze kako ne bi došlo do nekog incidenta. Prosvjednici su na ulazu u garažu izvjesili su transparent s porukom "Republic of Coruptia". Ispustili su 30-ak balona koji su bili na ulazu. Prosvjedima u Varšavskoj pridružili su se i antivladini prosvjednici.

19.10 - Policajci reguliraju promet u Gundulićevoj. Počeli su se naguravati s prosvjednicima. Sada više ne dozvoljavaju preko ceste ni onima koji ne prosvjeduju. Ignorirali su ljude koji su molili da ih puste. Jednoga su nosili i polegli na pločnik. Na kraju su ga priveli i odnijeli u 'maricu'. 

Nešto prije 19 sati započeo je još jedan antivladin prosvjed u centru Zagreba. Prosvjednici su se počeli okupljati na Cvjetnom trgu, a Ivan Pernar najavio je kako će danas gaziti zastavu HDZ-a. 

U međuvremenu traje otvaranje novog šoping centra 'Cvjetni' za 350 VIP uzvanika, a članovi Zelene akcije i Prava na grad odlučili su blokirati ulaz u podzemnu garažu iz Varšavske ulicu. Njih stotinjak hodaju u krug na pješačkom prijelazu pred ulazom u garažu. 

Nakon nekog vremena policija je počela gurati prosvjednike s ulaza u podzemnu garažu Varšavske. No, budući da ih je premalo, policajci su se povukli i čekaju pojačanje. 

Ipak, prosvjednici su se sami maknuli s ulaza u garažu, ali su najavili kako će u četvrtak u 11 sati ponovno doći pred centar kada bi trebalo biti otvorenje za građane.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'
UHITILI MUŠKARCA (40)

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'

Muškarca (40) priveli su zbog izazivanja smrti iz nehaja. On je verbalno napao Milku B. (73) ispred zgrade, a potom ju i odgurnuo. Žena je potom preminula nakon što joj je pozlilo
VIDEO Bizarne scene u Zagrebu: 'Tip se kupa u Manduševcu! Čak i roni! Kao da je usred plaže...'
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Bizarne scene u Zagrebu: 'Tip se kupa u Manduševcu! Čak i roni! Kao da je usred plaže...'

ZAGREB Čovjek se kupa i roni u fontani, kao da je na plaži, kaže nam čitateljica o neobičnom prizoru s Trga bana Jelačića, gdje je građane šokirao muškarac koji se ležerno okupao...