Obavijesti

News

Komentari 1

Bočkaj opet nije bio na suđenju, prikazivali snimke benzinske koju je rasturio s Mercedesom

Bočkaj opet nije bio na suđenju, prikazivali snimke benzinske koju je rasturio s Mercedesom

Na Općinskom sudu u Osijeku nastavljeno je suđenje Petru Bočkaju, nogometnom igraču NK Dinama, zbog izazivanja prometne nesreće u Osijeku u ožujku 2019. godine. Mercedeseom se zabio u benzinsku

VIDEO

Na Općinskom sudu u Osijeku nastavljeno je suđenje Petru Bočkaju, nogometnom igraču NK Dinama, zbog izazivanja prometne nesreće u Osijeku u ožujku 2019. godine kada je svojim Mercedesom AMG E43 zabio u prodajni prostor INA benzinske crpke.

On novom saslušanju nije prisustvovao iako je uredno pozvan na raspravu, ali su sve popratili njegovi odvjetnici Filip Glavaš i Andrej Pajić. Na raspravi su se pregledavale snimke s nadzornih kamera benzinske pumpe iz kojih se jasno vidi što se sve događalo neposredno prije uleta Bočkajevog automobila u pumpu i poslije.

Vidi se kako je svojim automobilom u 23.52 sata stao neposredno ispred pumpe kako bi njegov prijatelj Živko Žulj, koji je sjedio na mjestu suvozača, izašao iz automobila i otišao prema pumpi kako bi kupio cigarete. Vidi se da je Bočkaj, koji sjedi na mjestu vozača, većinu vremena tijelom okrenut prema stražnjem sjedalu kako bi razgovarao s dvije djevojke koje sjede na stražnjem sjedalu. Na sebi ima bijelu majicu pa se njegove kretnje tijelom jasno razaznaju. U trenutku kada automobilu prilazi Žulj i hvata rukom bravu kako bi otvorio vrata, automobil se zalijeće u pumpu a Žulj ostaje vani. Sljedeća kamera prikazuje unutrašnjost pumpe.

Iza masivnog drvenog pulta su dvije djelatnice koje u tom trenutku rade obračun blagajne. Kada je automobil uletio u pumpu, pult i sve s njega palo je na njih i prikliještilo ih. Bile su ozlijeđene i nisu se mogle izvući. Vidi se kako Bočkaj prelazi na suvozačevo mjesto kako bi izašao iz auta. Trenutak-dva se zbunjeno mota uokolo. Vjerojatno jer čuje zapomaganja djelatnica odlazi iza pulta i vidi da su ozlijeđene no, ne priskače im u pomoć nego u panici odlazi prema izlazu iz pumpe. Potom se opet vraća do auta, sjeda u njega, vadi neke stvari. Po mobitel dolazi i jedna od djevojaka koje su u međuvremenu također izašle iz automobila. Unutar prodajnoj prostora pumpe je sve srušeno i u kaosu. Sedam minuta nakon nesreće Bočkaj sjeda u auto, ubacuje u rikverc i izvozi ga.

U tom trenutku dolazi tamni automobil u kojemu je njegov prijatelj Josip Barišić, također bivši igrač NK Osijeka, blica, Bočkaj mu prilazi s rukama na glavi, ulazi u njegov auto i odlaze.

Na pumpi ostaje Žulj i dvije djevojke koje su se vozile s Bočkajem. Par minuta poslije dolazi policija i tri djelatnike Hitne koji pokušavaju pomoći ozlijeđenim djelatnicama no, ne uspijevaju maknuti pult s njih. One su ranije već saslušane na sudu.

Jedna od njih je Renata Golik koja je izjavila da ju Bočkaj nakon nesreće nije ni upitao kako je i treba li joj pomoć iako je zapomagala i tražila pomoć. Oslobodili su je tek vatrogasci koji su došli na mjesto nesreće.

Zadobila je nagnječenje obje natkoljenice te uganuće i nagnječenje desnog nožnog zgloba. Njena kolegica Mirjana Brajović je zadobila lakše ozlijede nagnječenja oba ručna zgloba.

Bočkaja je policija nakon nesreće pronašla u njegovom tadašnjem stanu i podvrgla alkotestiranju koje je pokazalo da je imao 1,86 promila alkohola u krvi. Na suđenju se brani izjavom da se ne osjeća krivim ali mu je žao zbog događaja. Općinsko državno odvjetništvo Osijek za njega traži kaznu zatvora u trajanju od 11 mjeseci, koja se može zamijeniti radom za opće dobro.

Sljedeća rasprava zakazana je za lipanj kada će se saslušati svjedokinja koja je u trenutku nesreće također bila na pumpi i za malo izbjegla udarac Bočkajevog automobila te vatrogasni tehničar koji je izvlačio ozlijeđene djelatnice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je