Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
19 komentara

Bogati ukrajinski oligarh želi kupiti brodogradilište '3. maj'?

Vadim Novinsky je vlasnik ukrajinske Smart Holding grupe i navodno je zainteresiran za ulaganje u hrvatsku brodogradnju. Riječ je o jednom od najbogatijih Ukrajinaca, koji je i na Forbesovoj listi milijardera

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
19 komentara

Ministar gospodarstva Darko Horvat obznanio je kako za »3. maj« interes iskazuju i iz Ukrajine. Novi list piše kako se još krajem ljeta spominjalo da je Vadim Novinsky, vlasnik ukrajinske Smart Holding grupe zainteresiran za ulaganje u hrvatsku brodogradnju. Riječ je o jednom od najbogatijih Ukrajinaca, koji je i na Forbesovoj listi milijardera.

Njegovo poslovno carstvo, koje je razvio zajedno sa svojim poslovnim partnerom Andrei Klyamkom, ima značajnu imovinu u naftnom i plinskom sektoru, bankama, brodogradilištima, poljoprivredi, a dodajmo i da Smart Holding posjeduje 24 posto udjela u ukrajinskom metalurškom koncernu Metinvest, piše Novi list

Horvat je rekao kako u Ministarstvu gospodarstva ni jučer nisu dobili novu inačicu plana restrukturiranja pulskog brodogradilišta. Na opasku novinara da vrijeme curi i da je Uljanik sve bliži stečaju, Horvat je ponovio već svoju poznatu kako je »on zadnji koji zaziva uopće potrebu da do stečaja dođe«.

To što Uprava Uljanika još nije dostavila Ministarstvu gospodarstva novi plan restrukturiranja Uljanik brodogradilišta, o kojem se pisalo u Glasu Istre, a bilo je obećano da će to učiniti još prošle srijede, može značiti dvije stvari – ili je menadžment na čelu s Giannijem Rossandom svjestan da rješenja koja su zamislili ni ovaj put ne mogu proći neku iole ozbiljniju analizu, ili je na djelu igra zavlačenja.

Predsjednik Sindikalnog odbora u riječkom brodogradilištu Juraj Šoljić kazao je da oni izlaze na cestu sa strojevima ako se  raču '3. maja' ne deblokira do 20. listopada. Račun riječkog brodogradilišta u neprekinutoj je blokadi od 24. kolovoza što znači da se približava rok od 60 dana nakon čega službeno mora zatražiti stečaj.

Uz to,  i matični Uljanik ponovo je od 2. listopada u blokadi. Ušlo se u zadnji tjedan kada će se iskristalizirati ima li ili nema za isplatu plaća radnicima za rujan, a za idući utorak zakazana je i Glavna skupština Uljanika.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message