News

Komentari 16

Bojan Ivošević: Nema više dogovaranja većine u Vijeću po konobama i na janjetini

Bojan Ivošević: Nema više dogovaranja većine u Vijeću po konobama i na janjetini

Ivošević je komentirao situaciju u Splitu te je naglasio da moraju na nove izbore samo radi onih koji su tražili ostavku gradskog vodstva. Nada se da će uskoro vlast biti stabilnija...

Bivši dogradonačelnik Splita, Bojan Ivošević je za N1 emisiju komentirao političku situaciju u Splitu.

Ivošević je rekao da odgovornost zašto Split mora na nove izbore može biti samo na onima koji su tražili ostavke gradskog vodstva.

-Ono što su tražili, to su i dobili i sad će građani na neki način odlučiti u kojem smjeru žele da se vodi grad, na ovaj način kako smo mi to radili, uvodili red, štedjeli javni novac, zatvorili špine ili drugačije - rekao je Ivošević.

Govoreći o suradnji s SDP-om, Ivošević je rekao da je SDP izbačen iz programske suradnje jer im nije bilo dovoljno sudjelovati u donošenju nekih odluka, nego su “mislili da stranka koja ulazi u koaliciju dobiva direktorska mjesta i slično”.

- Nama je to neprihvatljivo. Osjećalo se u cijelom gradu, s obzirom na to da smo bili manjinska vlast, bilo je pitanje vremena kad će vlast puknuti, odnosno kada se proračun neće usvojiti. Mislim da je dobro da se to dogodilo sad, a ne na proračunu jer sad Grad Split ima proračun i može se nastaviti s financiranjem projekata - kaže Ivošević. 

U emisiji je nadodao da se iskreno nada da će nakon izbora vlast biti stabilnija. 

- Ako nas građani opet izaberu, jasna je to poruka da žele da ova vlast nastavi raditi u gradu. Ja vjerujem da neće biti problema jer, kako vrijeme odmiče, kako se sve više pravnih stručnjaka osvrće na ovu situaciju, mislim da je zbog apsurdnog slučaja došlo do ove situacije. Mi smo pokazali da nema više vraćanja na staro, nema političkih trgovina, nema dogovaranja većine u Vijeću po konobama, na janjetini, nego se to radi na Gradskom vijeću. Većina novih političkih opcija ima jedan smjer, a to je zaštita javnog interesa. Mi vjerujemo da možemo nastaviti u ovom smjeru, koji možda izgleda politički nestabilan, ali je moralno ispravan - zaključio je na kraju Ivošević.