Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Trebaju pomoć: Mama, mi smo najnesretnija obitelj na svijetu

O paraliziranom Markici Andričiću (30) brinu se majka Anđelka i sestre (17) i (9). Žive od 1200 kuna. Stanarina im je 650 kn. Otac ih je napustio i ne pita za njih

Željko Hladika/PIXSELL
Foto: Željko Hladika/PIXSELL
747 komentara

Mama, molim te, nemoj plakati, pokušala je utješiti majku Anđelku Andričić (48) njena kći (9).

- Ni jedna obitelj nije tako nesretna - tužno nas je pogledala djevojčica.

Uglavnom jedu prežganu juhu

Anđelkina obitelj, nepokretni sin Markica (30) i dvije kćeri (9) i (17), žive u podstanarskom stanu u Zagrebu. Preživljavaju od 1200 kuna dječjeg doplatka. Stanarinu plaćaju 650 kuna. Ne ostane im ni za hranu. Uglavnom jedu prežganu juhu, juhu koja se radi od brašna i vode. Anđelka ne radi. Ne zato što ne želi, već zato što nema tko skrbiti o sinu.

- Ostao je paraliziran nakon što su ga cijepili u trećoj godini. Već 27 godina brinem o nepokretnome sinu. Ove godine imao je dvije operacije. Ugradili su mu umjetni mjehur, svako malo dobije infekciju. Tijelo mu je puno rana. Srce mi se raspada - plače mama Anđelka.

Suprug Stjepan (52) otišao je od njih prije nekoliko godina.

- Nije radio, samo je pio. Tukao me i davio pred djecom, nisam to više mogla izdržati – tužno je spustila glavu.

- Meni je bilo najgore kad je tata davio mamu - tiho se nadovezala najmlađa kći.

Majka je psihički slomljena

Otac za djecu ne pita niti im financijski pomaže. U maloj sobici u kojoj svi spavaju, Anđelka nam je pokazala kako joj je teško brinuti o Markici. Kaže, često joj ispadne iz ruku jer nema snage dizati ga. Noćima ne spava, a i psihički je već slomljena. Traži posao, može raditi samo noću jer nema tko biti sa sinom. 

Od Centra za socijalnu skrb nedavno je dobila 1000 kuna pomoći. Povrće ponekad dobije na tržnici, ostatke nakon prodaje, brašno i tjesteninu u Caritasu svaka tri mjeseca.

Za meso djeca gotovo ni ne znaju kako izgleda, kakav okus ima i kako miriše...

Želite im pomoći?

Sin spava u fotelji na razvlačenje. Ogradim ga stolicama kako ne bi pao na pod. Trebaju mu medicinski krevet i madrac - jeca nesretna Anđelka.

Želite li pomoći ovoj obitelji, uplatite novac na tekući račun Markice Andričića u Zagrebačkoj banci. Broj računa je 3237802475. Ukoliko želite dodatne informacije o obitelji, nazovite naš besplatni broj 0800 242424, ostavite poruku i mi ćemo vas nazvati. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message