Obavijesti

News

Komentari 37

Bolest je bila jača: Misica se osmijehom borila protiv raka

Bolest je bila jača: Misica se osmijehom borila protiv raka
5

Eva Ekvall misica je postala 2000. godine, a deset godina kasnije dijagnosticirali su joj rak dojke. Kvržicu na dojci našla je par mjeseci nakon što je rodila prvo dijete

VIDEO

Nažalost, rak je imao zadnju riječ. Uzeo nam je Evu, rekao je u svom javljanju novinar Globovisiona i objavio kako je bivša Miss Venezuele preminula nakon duge borbe s rakom dojke. Predivna Eva Ekvall (28) umrla je u subotu navečer u američkom Houstonu. Za medije iz njene domovine bila je sinonim za hrabrost i borbu do zadnjeg daha.

Zloćudnu bolest dijagnosticirali su joj u veljači 2010. godine. Tada je krenula njezina bitka za život.

- Prošlo je tek par mjeseci otkako sam rodila kćerkicu. Prilikom dojenja napipala sam kvržicu na dojci. Pripisivala sam to uobičajenim promjenama u trudnoći. No ipak sam otišla na pregled i saznala kako imam tumor - ispričala je voditeljica i model u jednom od intervjua. 

Iako je tek prvi put postala majka, Eva je bila suočena sa teškom bolešću. Umjesto da uživa sa kćerkicom Mirandom dane je provodila u bolnici. Stanje joj se počelo pogoršavati, a onda su uslijedile i kemoterapije. Obzirom da je poznata u javnosti odlučila se što više uključiti, koliko joj je to zdravlje dopuštalo, u razne akcije u kojima se educiralo žene o toj zloćudnoj bolesti i mogućoj prevenciji. Njezino liječenje i tešku borbu dokumentirao je fotograf Roberto Mata. Njezine slike na kojima je bez kose, šminke, potpuno onemoćala i blijeda izašle su krajem 2010. godine u njezinoj knjizi "Fuera de Foco".

- Bilo mi je teško u početku pomiriti se sa takvom dijagnozom. A onda sam ostala i bez kose te izgubila i na težini. Iako sam bila misica znala sam da takva moja slika nema veze sa ljepotom. No uskoro sam prihvatila stvari kakve jesu. Ako imaš rak nitko ne može od tebe očekivati da si lijep, zar ne - rekla je za BBC nakon objavljivanja svoje knjige. 

- Ljudi u Venezueli bez problema pričaju o ugradnji silikona u grudi, to im je normalno. No kada se radi o raku dojke to im je tabu tema. Ne razumijem zašto - čudila se Eva.

Iako fizički potpuno slomljena lijepa voditeljica nastavila je sa svojim svakodnevnim aktivnostima. Emisije je vodila sa perikom na glavi, a protiv umora izazvanog rakom i terapijama borila se osmijehom. Dala je odstraniti obje dojke, a kasnije je otišla i na rekonstruktivni zahvat zbog čega su joj na leđima ostali golemi ožiljci. Najteže joj je bilo zbog kćerkice kojoj se zbog bolesti nije mogla dovoljno posvetiti jer je bila preslaba. Bezrezervnu podršku do samoga kraja pružao joj je suprug John Fabio Bermudez. Oboje su vjerovali u pobjedu, no bolest je ipak bila jača. Njezino tijelo sljedeći će tjedan prevesti u Venezuelu gdje će je sahraniti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe