Obavijesti

News

Komentari 81

Bolković tvrdi: Stipe Petrina je varalica, ucjenjivač i šarlatan

Bolković tvrdi: Stipe Petrina je varalica, ucjenjivač i šarlatan
1

Stipe Petrina sada Boži Petrovu predbacuje ono što je sam već učinio, i prije no što je Petrov to isto, samo u drugom smjeru, i pokušao učiniti, objavio je Bolković

VIDEO

Romano Bolković opet je 'na tapetu' stavio Stipu Petrinu. Bolković je preko svojeg Facebook profila prozvao Petrinu da je 'varalica, ucjenjivač i šarlatan'.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

Kakva seoska varalica, ovaj Petrina!

Dakle, sad kad nema dovoljno ruku za koaliciju s SDP-om, kad je misija "Smrt Karamarku!" barem za sada abortirala, sad se povlači na rezervni položaj ekvidistance: koalira li Petrov bilo s HDZ-om ili s SDP-om, veli Petrina, izdao je elektorat!

Da, to sam i ja tvrdio prije nekog vremena. Doista, Most je zastupao tu tezu, i samo tu tezu, i jedino tu tezu.

Tada sam kazao da je u tome i sva snaga Mosta, ako taj projekt ima iole smisla: prepoznati svoju sudbinu, ostati u Saboru, ne ići u Vladu - jer se kazalo da se ne želi koalirati s onima koji su 25 godina vladali Hrvatskom, i samo se na toj platformi dobilo 19 mandata - i po prvi puta u povijesti RH biti ona zakonodavna snaga koja će u ovoj demokratski nezreloj zemlji izbalansirati odnos izvršne i zakonodavne vlasti, biti zametak onoga što u razvijenoj formi čini sustav checks and balances. Ta, do dana današnjeg mi nismo imali te uzajamne kontrole, jer naprosto nismo imali takav odnos snaga u parlamentu.

Umjesto da se koncentriraju na Sabor, Most se fokusirao na pregovore o Vladi, pokazavši da ne razumije ni temelje političkog sustava, ni svoju povijesnu priliku, ni abecedu demokracije, ali da je itekako krvav ispod kože, da su im fotelje ipak mile i na prvom mjestu, to jest da je predizborna platforma fake: to se alibira ovim pregovorima o reformama, što je, jasno, uvredljivo za svakog pametnog, jer se ad hoc improvizira u zemlji koja je na rubu propasti, no, o tome smo dovoljno kazali - od te ekvidistance spram crvenih i crnih nije bilo ništa, naprotiv, hrlilo se u pregovore i s jednima i s drugima.

Od obećanja i bilježničke ovjere: ni s jednima ni s drugima, Petrov je dogurao do: i s jednima i s drugima se slažem kao čimpanza s čovjekom, u gotovo 98% podudarnosti.

Ali, lako za Petrova, on je odvagan, no Petrina, taj Cinober, on misli da je pametan, i od izbora na ovamo špila neutralnog poštenjaka, nezainteresiranog moralistu koji prezire lopovštinu politike, a jedino što ne može nikako objasniti, to je sklonost za Majakovskog i instinktivni povik: Lijeva! Lijeva!

Taj je lijevi marš usisao valjda s majčinim mlijekom.

Kako je koalicija s ljevicom propala, unatoč zainteresiranosti svih kriminalaca Hrvatske, o čemu Petrina ni riječi, jer na medijskim krilima te bagre i uživa u svojih pet minuta slave, Petrina odjednom stvar vraća na početak: Pa zar nismo kazali ni s lijevima ni s desnima?

Sad kad je otišao samo on s dvije pobočnice, a Prgomet se pokazao zaista ne-ubrojivim, Petrina bi da 15 preostalih Mostovih zastupnika ne koalira s desnicom, jer s ljevicom očito neće, budući da je to veleizdaja.

Jasno, lijeva, lijeva...

I, pitat će budala, ako sam i ja tvrdio što danas Petrina zaziva, u čemu je razlika?

U tome, dragi id**te, što to Petrina sada priča, kad je p***šio projekt odvođenja Mosta ljevici, bivajući jednako neprincipijelan kao što bi Petrov bio kad bi Most odveo desnici.

Jedino, Petrov ne moralizira: on je političar, i ako to učini, a Bože moj, pokazat će se uspješnijim političarom od Petrine: ta, ovaj u pokušaju da prevesla Petrova i nagne Most nalijevo, nije uspio.

Petrina, drugim riječima, Petrovu predbacuje ono što je sam već učinio, i prije no što je Petrov to isto, samo u drugom smjeru, i pokušao učiniti!

Kakav ucjenjivač! Kakav šarlatan! Kako neprincipijelan seoski mudrijaš.

Šajser, rekli bi Cinoberovi suseljani.

A od one moje izvorne pomisli o principijelnosti Mosta, o ekvidistanci itd., naravno, ionako ništa: za to bi ipak trebalo o politici barem elementrane stvari znati. Uostalom, dragi čitatelju, odgovori sam sebi: što je to checks and balances? I, tu smo zaista na kraju razgovora o načelima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.