Obavijesti

News

Komentari 7

Bolnica bez novaca: Uređaj za kemoterapiju kupio je na eBayu

Bolnica bez novaca: Uređaj za kemoterapiju kupio je na eBayu
1

Bio sam na prvoj kemoterapiji i sestra mi je rekla da nemaju dovoljno pumpi. Odlučio sam ju pokušao pronaći sam i donirati bolnici. Pronašao sam na eBayu - kaže Steve iz Peterborougha

VIDEO

Steve Brewer (62) koji se s rakom crijeva bori do 2014. godine sam je kupio uređaj za kemoterapiju na eBayu za 175 funti (oko 1475 kuna). Naime, bolnica u kojoj se liječi spada pod britansku Nacionalnu zdravstvenu službu (NHS) i nije imala novaca za uređaj. U bolnici su mu rekli da si jednostavno ne mogu priuštiti kupiti uređaj koji inače stoji oko 4300 funti (oko 36.250 kuna). Steve je odlučio uzeti stvar u svoje ruke. 

- Bio sam na prvoj kemoterapiji i sestra mi je rekla da nemaju dovoljno pumpi. Odlučio sam ju pokušati pronaći sam i donirati bolnici. Pronašao sam je na eBayu - kaže Steve iz Peterborougha. Riječ je o uređaju kojim lijekovi puno brže ulaze u tijelo i svaki tretman traje između 30 i 40 minuta. Steve je bio na 25 kemoterapija i kaže da zahvaljujući njima bolest miruje.

Otac troje djece u bolnicu svaki drugi tjedan. Otkako je kupio uređaj skupio je još oko 900 funti za šest pumpi. U bolnici su prvo rekli da ne mogu koristiti te pumpe jer su već korištene no Steve i medicinski brat Angelo Cuenca nagovorili su proizvođača da pumpe besplatno prekontrolira i dade dopuštenje da se one koriste u bolnici narednih pet godina, piše Mirror. 

- Ima još puno korištenih uređaja koji se mogu opet negdje iskoristiti, to bolnicama može uštedjeti tisuće funti - kaže Steve. U bolnici kažu da su neizmjerno zahvalni Steveu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.