Obavijesti

News

Komentari 43

Bolnica je ukinula brzojave: 'O smrti ćemo javljati telefonom'

Bolnica je ukinula brzojave: 'O smrti ćemo javljati telefonom'
1

U svrhu racionalizacije troškova nalažemo da se članovima obitelji pacijenta koji premine u KBC-u Osijek obavijest o smrti daje usmeno telefonskim putem, stoji u odluci...

VIDEO

U KBC-u Osijek 23. studenoga poslali su obavijest svim organizacijskim jedinicama s uputama za postupanje nakon smrti pacijenta u toj ustanovi. Odlučeno je da se, zbog racionalizacije troškova, obiteljima preminulih pacijenata više ne šalju brzojavi.

U dokumentu do kojeg je došao Glas Slavonije stoji sljedeće:

- U svrhu racionalizacije troškova poslovanja KBC-a Osijek nalažemo da se članovima obitelji pacijenta koji premine u KBC-u Osijek obavijest o smrti daje usmeno telefonskim putem pozivom na broj koji je ostavljen kao broj za kontakt prilikom prijama pacijenta. Samo u slučaju da navedeni način ne poluči uspjeh poslat će se telegram na adresu.

Na pitanje koliku će uštedu ostvariti, iz Ravnateljstva bolnice su demantirali da je riječ o novoj odluci te su izostavili podatak o potencijalnoj uštedi. Tako u službenom odgovoru stoji sljedeće: 

- Ustaljena praksa na svim ustrojstvenim jedinicama Kliničkog bolničkog centra Osijek je obavještavanje obitelji preminule osobe telefonskim putem, a u slučaju kad ih se ne može kontaktirati putem telefona onda ih obavještavamo putem telegrama. Nije isključena niti jedna opcija, ali smatramo da ne treba obavještavati i putem telefona i slanjem telefaksa, već smatramo da je dovoljno ili telefonom ili telegramom. Budući da se često znalo dogoditi da telegram stigne članovima obitelji dan-dva nakon što je smrt nastupila (npr. smrt u noći s petka na subotu), a imajući u vidu radno vrijeme naših nezdravstvenih službi kao i radno vrijeme Hrvatske pošte, smatramo kako je obavještavanje putem telefona prikladnije i brže. Pozitivnim zakonskim i podzakonskim propisima u Republici Hrvatskoj nije propisana obveza slanja obavijesti članovima obitelji putem telegrama odnosno uopće nije propisan način davanja navedene obavijesti.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.