News

Komentari 255

Bolnica sve istražuje, liječnici i sestre zgroženi: 'To je grozno'

Bolnica sve istražuje, liječnici i sestre zgroženi: 'To je grozno'

Ovakvo nešto nije se smjelo dogoditi na radnom mjestu, a pogotovo ne u covid bolnici usred epidemije, rekao je Mario Gazić iz Komore medicinskih sestara. KB Dubrava istražuje sve oko tuluma

U KB Dubrava koja je glavna covid bolnica istražuju se svi detalji oko tuluma osoblja, a kako neslužbeno doznajemo, čini se da su snimke autentične, ali još ispituju sve detalje oko toga kako je i kad bio ovaj tulum. Vjeruje se da bi vrlo brzo trebali imati više informacija o cijelom slučaju.

Kako Jutarnji navodi, navodno se radilo o zabavi povodom odlaska jedne medicinske sestre u mirovinu prije desetak dana.

- Ovakvo nešto nije se smjelo dogoditi na radnom mjestu, a pogotovo ne u covid bolnici usred epidemije. Žalostan sam što to baca negativnu sliku na medicinske sestre koje mukotrpno rade svoj posao - rekao je Mario Gazić iz Komore medicinskih sestara za Jutarnji.

On će u ponedjeljak zatražiti očitovanje bolnice, a kad se utvrde sve činjenice, pokrenut će postupke. 

- S obzirom na to da je snimka javno objavljena moram djelovati zbog naše struke - kaže Gazić.

Snimka koju je prvi objavio RTL prikazuje osoblje bolnice kako plešu u kolu, bez maski i distance. Jedna sestra za RTL je napisala da se srami i da ovo nije doživjela u 20 godina te da joj nije jasno tko je dozvolio bend u bolnici, ali da očekuje sankcije.

- Mislim da se ovime bacila ružna slika na ostale djelatnike koji svoj posao rade kako treba, cijela bolnica bruji o spornom tulumu, a vrijeme je i da se za to odgovara i spriječi u buduće. Borimo se protiv virusa, a sami ga širimo. Ljuta sam i razočarana - nadodala je. 

Najčitaniji članci