Obavijesti

News

Komentari 22

Borac: Ima tumor na mozgu, a ipak je trčao maraton u Tokiju

Borac: Ima tumor na mozgu, a ipak je trčao maraton  u Tokiju
2

Mene tumor neće pobijediti i odvojiti od trčanja, ma koliko bio velik i na nezgodnom mjestu, ispričao je Ivica Kraljević (43). Prije nekoliko tjedana je istrčao maraton u Tokiju

VIDEO

Ivice, ako vas trčanje čini sretnim, onda trčite koliko god možete i uživajte u tome, rekao je ugledni neurokirurg Josip Paladino Ivici Kraljeviću (43) iz Osijeka nekoliko mjeseci nakon što mu je kirurški s mozga odstranio golemi tumor veličine šake.

- Doktor je vjerojatno shvatio koliko meni trčanje znači, ali i kakvu poruku mogu poslati svojim primjerom svima koji se nalaze u sličnim problemima. Mene tumor neće pobijediti i odvojiti od trčanja, ma koliko bio velik i na nezgodnom mjestu - ispričao je Ivica Kraljević (43) dio svoje fascinantne životne priče koja je prije nekoliko tjedana, na iznenađenje sviju, kulminirala njegovim odlaskom u Tokio gdje je istrčao tamošnji maraton za 3 sata i 58 minuta.

Ovaj uspješni poslovni čovjek, koji s bratom blizancem Ferdom drži lanac trgovina sportskom opremom Ferivi, u avion za Tokio ušao je niti tri sata nakon što je primio kemoterapiju jer se još uvijek bori s ostacima ogromnog tumora koji ga je u prosincu 2014. doslovno oborio na pod.

Sestra i otac umrli od raka

- Nekoliko dana nakon povratka iz Firenze gdje sam istrčao jedan od svojih 10 rekreativnih maraton otkriven je tumor velik - 9x8x5 cm! Paladino je prvo napravio biopsiju, a kad je vidio o čemu je riječ rekao mi je da će me hitno operirati. Tad sam samo znao da ću, što god bude, boriti se do kraja. U ratu sam bio ranjen, trbuh mi je bio razvaljen, imao sam 5 operacija, ali nikada se nisam predao - priča Ivica. U tim danima nakon operacije najteže mu je pala smrt sestre koja je umrla od karcinoma jetre, a prije toga mu je i otac umro od raka.

- Budućnost mi nije izgledala blistavo. No, odlučio sam se uistinu boriti do kraja. Kako sam već imao pozivnicu za maraton u Bostonu, avionsku kartu iskoristio sam za odlazak na razgovor s tamošnjim liječnicima o nastavku liječenja protonskim zračenjem. Dok je u Europi to još uvijek eksperimentalno, u SAD-u je to uobičajen način liječenja. Propustio sam taj maraton koji mi sada jedini nedostaje u kolekciji “Big Six”, a to su maratoni u Bostonu, New Yorku, Londonu, Chicagu, Berlinu i Tokiju. No, bit će vremena da se pridružim bratu Ferdi i njih samo 590 u svijetu koji su to uspjeli. Nakon Bostona išao sam u München na protonsko zračenje i tamo sam odradio 30 terapija - kaže nam Ivica.

Iako su mu nalazi bili dobri postupno se počeo vraćati trčanju. Ispočetka je hodao, a onda se počeo pripremati za Tokio.

Nema odustajanja 

Liječnici su mu rekli da to radi na vlastitu odgovornost, ali on je morao otići. Za maraton u Tokiju kaže da mu je najdraži događaj u životu jer zna šta mu je sve prethodilo.

- Veliki uzor u borbi s tumorom mi je Australac Jacob Walker, s kojim dijelim gotovo istu sudbinu. On je nakon dijagnoze i operacije istrčao maraton u New Yorku! Moram spomenuti i mog zaštitnika, svetog Leopolda Mandića, kome sam se došao pomoliti prije operacije. Obećao sam da ću posjetiti njegov grob u Padovi kad sve završi i to sam učinio - kaže Ivica.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa