Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

'Boras si, prijetnjama dekanici, pokušava zaštititi prorektora'

Kako bi spriječio preispitivanje napredovanja jednog od svojih najboljih suradnika, Boras je dekanici Filozofskog zaprijetio da mora obustaviti proces protiv Ante Čovića

Foto: Borna Filic/PIXSELL
4 komentara

Skrećemo Vam pozornost da bi predloženo i eventualno namjeravano imenovanje stručnog povjerenstva moglo predstavljati s Vaše strane zloupotrebu ovlaštenja kao dekanice, odnosno čelnice sastavnice Sveučilišta u Zagrebu.

Tim je riječima rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras dan prije sjednice Vijeća Filozofskog fakulteta od njegove dekanice Vesne Vlahović - Štetić zatražio da s dnevnog reda Vijeća skine točku o imenovanju povjerenstva za razmatranje i utvrđivanje valjanih razloga za oduzimanje znanstveno-nastavnog zvanja profesoru Anti Čoviću. Nije jasno zašto Boras u posljednjoj rečenici dopisa dekanici sam sebi govori 'mi', dok za sebe u ostatku teksta govori u jedini. 

Čović je inače Borasov prorektor za organizaciju, kadrovski razvoj i međusveučilišnu suradnju, za kojeg je Etičko povjerenstvo Filozofskog fakulteta utvrdilo da postoje sumnje kako je varao pri izboru u zvanje redovita profesora te tako stekao titulu koju ne zaslužuje i bez koje ne bi mogao biti prorektor.

LOVI NOVI MANDAT Rektor koji ne želi u mirovinu: Boras iza sebe ima niz afera...

Kako bi spriječio preispitivanje napredovanja jednog od svojih najboljih suradnika, Boras je dekanici Filozofskog zaprijetio da mora obustaviti proces. 

PROSVJED U ZAGREBU Studenti protiv Damira Borasa: Trebamo rektora koji će služiti

Vijeće Filozofskog fakulteta na sjednici u srijedu svejedno je imenovalo stručno povjerenstvo za razmatranje Čovićeva napredovanja.

- Radi se o čistoj prijetnji i zastrašivanju Vijeća kako institucije ne bi radile svoj posao - komentirao nam je rektori postupak jedan od članova Vijeća. 

DAMIR BORAS: 'Odvjetnik je automatizmom podnio tužbu protiv studenta'

Dekanica Filozofskog Borasu je odgovorila očitovanjem.

- Pokretanje ovog postupka nikako ne prejudicira njegov ishod, nego pokreće postupak u skladu s mišljenjem Etičkog povjerenstva - objašnjava Vlahović - Štetić, koju je Čović Borasu optužio za mobing i montiranje procesa.

Zanimljivo je i kako je Borasovo upozorenje, kako je rektor nazivao dokument, dekanici poslao istog dana kad je i primio Čovićeve pritužbe. 

- Sklona sam Vaš dopis protumačiti kao prijetnju suspenzijom i izazivanjem nove krize upravljanja fakultetom - napisala je Vlahović - Štetić Borasu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message