Obavijesti

News

Komentari 5

Borasov suradnik, prorektor Ante Čović, dobio je otkaz

Borasov suradnik, prorektor Ante Čović, dobio je otkaz

Jedan od najbližih suradnika rektora Damira Borasa, prorektor Ante Čović, dobio je izvanredni otkaz. Uručio mu ga je dekan Hrvatskih studija, Pavo Barišić, jer Čović po godinama više ne može biti profesor

VIDEO

Sveučilište u Zagrebu uzdrmano je potresom, ali i unutrašnjim  bitkama za prevlast. U neočekivanom raspletu događaja, dekan Fakulteta hrvatskih studija Pavo Barišić, uručio je izvanredni otkaz prorektoru i profesoru filozofije na tom fakultetu, Anti Čoviću. 

- Na kraju Vas želim izvijestiti da sam kao osoba odgovorna za zakonitost rada na Fakultetu hrvatskih studija i za provedbu Statuta i odluka sveučilišnih tijela na Fakultetu (čl. 32. st. 2. Statuta Fakulteta), poštujući zakonske odredbe i Statut Sveučilišta u Zagrebu, donio odluku o izvanrednom otkazu ugovora o radu zaposleniku Fakulteta hrvatskih studija prof. dr. sc. Anti Čoviću zaposlenom na radnom mjestu redovitoga profesora u trajnom zvanju prema ugovoru na određene vrijeme u kumulativnom radnom odnosu s udjelom od 10% radnoga vremena. Umjesto obrazloženja u privitku Vam dostavljam izvadak iz Statuta Sveučilišta u Zagrebu od 9. listopada 2017., koji potpisuje rektor prof. dr. sc. Damir Boras - stoji u priopćenju dekana Barišića. 

Po tom članku statuta redoviti profesor koji je na tu funkciju izabran do 30. srpnja 2013. može raditi do godine u kojoj navršava 70 godina života. Ante Čović ima 72 godine. 

Čović je hio smijeniti Barišića

Ovu odluku je dekan donio nakon što je prošli mjesec Stjepan Šterc na sjednici Fakultetskog vijeća Fakulteta Hrvatskih studija predložio izglasavanje nepovjerenja Pavi Barišiću. Tad je izjavio da vjeruje da se iza svega kriju osobni interesi Ante Čovića. 

- Pod točkom 12. dnevnoga reda predložen je nezakonit i protustatutaran prijedlog razrješenja dekana Fakulteta hrvatskih studija i imenovanja dekana i članice Fakultetskoga vijeća. U privitku Vam dostavljam očitovanje u kojemu sam obrazložio zašto odluka u predloženom obliku nije zakonita i protivna je Statutu Sveučilišta u Zagrebu i Statutu Fakulteta hrvatskih studija - napisao je Barišić i pozvao članove da poštuju zakon. 

Novi studij bez odobrenja

Danas bi se trebala održati i sjednica Senata koji bi trebao glasati o prijedlogu da se Barišića smijeni s mjesta dekana. Zbog toga se sastao i Sveučilišni savjet, a sjednica još uvijek nije gotova. Barišić je spornom ocijenio i odluku o prihvaćanju pokretanja novog integriranog studija Odgojno - obrazovnih znanosti. Ovaj studij bi trebao biti pandan Odsjeku za pedagogiju na FFZG - u te Učiteljskom fakultetu i Edukacijsko - rehabilitacijskom fakultetu. S Filozofskog su se već pobunili jer taj studij na Fakultetu hrvatskih studija nije prošao ni vrednovanje niti je evaluiran. 

- Pod točkom 3.3.  predloženo je uvjetno prihvaćanje kriterija za upis na novi integrirani preddiplomski i diplomski studij Odgojno-obrazovnih znanosti na Fakultetu hrvatskih studija. U predloženom obliku točka je uvrštena u dnevni red mimo dekana i Fakultetskoga vijeća. Posebice sam pogođen što se pri tom manipulira mojim imenom i potpisom na  Odluci o uvjetima upisa od 21. listopada 2020., koja je priložena uz ovu točku. Jer u toj Odluci navedeno je da će početak izvođenja studija odgojno-obrazovnih znanosti biti „nakon procjene, vrjednovanja i pribavljanja dopusnice“. Postupak procjene i vrjednovanja u početnoj je fazi - zaključuje Barišić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa