News

Komentari 38

Borba za život u ledenoj Dravi: Ribič upao u rijeku i grčevito se držao za granu, tražili ga 2 dana

Borba za život u ledenoj Dravi: Ribič upao u rijeku i grčevito se  držao za granu, tražili ga 2 dana

Potraga za ribičem koji se nije vratio kući je počela u utorak navečer, a pronašli su ga tek jučer poslijepodne kako se kod mjesta Gat drži zadnjim atomima za granu u hladnoj Dravi

Ribiča (65) koji se zadnjim atomima snage držao za granu u hladnoj i nabujaloj rijeci spasili su osječki policajci u srijedu ujutro, izvijestila je PU osječko-baranjska.

Kako navode, muškarac (65) iz Veliškovaca u ponedjeljak je biciklom otišao na pecanje na Dravu kod mjesta Gat. Tijekom večeri se nije vratio kući i više se nije javljao na mobitel. 

Zbog sumnje da mu se nešto dogodilo, njegova supruga sljedeći dan u 19.45 sati policajcima u Belišću prijavila je da se muž nije vratio i da se ne javlja. Čim su primili dojavu, policajci su organizirali potragu u kojoj je sudjelovalo više članova HGSS-a i ribiča udruge Gat, a koja je trajala dugo u noć. 

Potragu su nastavili i jučer ujutro te su se uključili lokalni mještani i policajci iz osječke interventne policije. Oko 16.10 sati u predjelu 'Komarice' kod Gata pronašli su muškarca koji se zadnjim atomima snage držao grčevito za granu kako bi se spasio.

Hitnom intervencijom pristupili su spašavanju i izvukli muškarca kojem su u zadnji tren spasili život.

Iscrpljenog i pothlađenog ribiča prevezli su u bolnicu u Osijek gdje su liječnici utvrdili da nema drugih ozljeda osim pothlađenosti te su ga zadržali na liječenju.

Najčitaniji članci