Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
148 komentara

'Borimo se, ali voda nam je sad došla do grla. Pomozite nam...'

POMOZIMO HRABROJ MAMI Ani Mari Ljutić (38) iz Zagreba tijekom trudnoće liječnici su otkrili rak dojke. Pala je u komu. Rodila je i preživjela, no obitelj je sad pred financijskim slomom

ljutic
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
148 komentara

Molim vas da nam pomognete jer jednostavno više ne znam kako dalje, izmučena glasa opisuje Dino Ljutić (36) iz Zagreba teško stanje u kojemu su se našli.

Njegova supruga Ana Mari (38) ima tumor dojke, no iako je osnovna bolest zaustavljena, sve češće ima epileptičke napadaje kojima liječnici ne znaju uzrok.

- Zadnji koji je imala nedavno trajao je dva sata - kaže Dino. On je trenutačno na bolovanju s upalom pluća, a ona ima temperaturu i groznicu. O Dinu i njegovoj situaciji pisali smo lani jer s jednom plaćom ne može rješavati kredite i osnovne životne troškove. Naime, Dino i Ana Mari (38) zajedno su 13 godina, a zadnjih pet godina su u braku. Smatrali su da im je život ispunjen kad im se rodio prvi sin Marko (3), a nakon što je Ana Mari ostala trudna drugi put, njihovoj sreći nije bilo kraja. No ubrzo su počeli problemi.

- Ja sam kuhar, a moja supruga je trgovkinja u trgovačkom lancu. Bila je trudna dva mjeseca, kad se u rujnu 2016. počela osjećati loše – prisjeća se Dino, koji je sa suprugom prošao više bolnica dok konačno nije stigla dijagnoza.

ljutic | Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

- U tom trenutku supruzi je stanje bilo toliko teško da su me liječnici pozvali u sobu i rekli da će je lijekovima dovesti u vegetativno stanje, nakon čega će hitnim carskim rezom poroditi našega sina i pokušati ga spasiti. Ani Mari su davali tek nekoliko dana života. Ostao sam u šoku – govori Dino. Sinčić Matias rođen je kao neurološki rizično dijete s krvarenjem u mozgu prvog stupnja. Imao je 2,70 kilograma. Supruga se probudila iz vegetativnog stanja, ali daleko je od konačnog oporavka.

- Danas nije ni sjena onome što je bila i još uči neke osnovne životne stvari, ali tu je s nama, živa je – kaže Dino opisujući kako njegova supruga nakon povratka iz bolnice ne razumije svoje zdravstveno stanje, zaboravila je pisati i čitati, ne zna skuhati kavu ili otvoriti hladnjak. No njezino srce kuca za djecu.

Ana Mari je od rujna u invalidskoj mirovini koja je oko 2000 kuna, a Dino radi pola radnog vremena kako bi mogao skrbiti o njoj i o djeci te zarađuje oko 3000 kuna. Dodatno su u minusima i kreditima te moraju vratiti 93.000 kuna.

 

Možete im pomoći uplatom na broj žiro računa: IBAN HR 9423400093112557332 u Privrednoj banci Zagreb na ime Dino Ljutić. SWIFT za uplate iz inozemstva je PBZGHR2X.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message