Obavijesti

News

Komentari 246

Boris Johnson na intenzivnoj - pogoršali mu se simptomi

Boris Johnson na intenzivnoj - pogoršali mu se simptomi
1

Johnson je na intenzivnu njegu prebačen večeras oko 20.00 sati. Odluku da ga se prebaci na intenzivnu donio je njegov liječnički tim, nakon što mu se stanje pogoršalo tijekom dana

VIDEO

Britanski premijer, Boris Johnson, prebačen je na intenzivnu njegu nakon što su mu se pogoršali simptomi korona virusa.

Johnson je na intenzivnu njegu prebačen večeras oko 20 sati, javlja Guardian. Odluku da ga se prebaci na intenzivnu donio je njegov liječnički tim, nakon što mu se stanje pogoršalo tijekom dana.

Johnson je svjestan, ali je prebačen na intenzivnu njegu kao mjera predostrožnosti u slučaju da će morati biti stavljen na respirator.

Johnson se od nedjelje navečer nalazi na pretragama u londonskoj bolnici St Thomas' pošto je desetak dana imao simptome covida-19 koji nisu popuštali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njegov glasnogovornik ranije je u ponedjeljak opovrgao pisanje Timea da premijer dobiva terapiju kisikom, ali nije želio odgovoriti na pitanje ima li upalu pluća. 

Ministar vanjskih poslova Raab danas je vodio sjednicu vlade umjesto Johnsona, ali je priznao da s premijerom nije osobno razgovarao od subote. Iako Britanija službeno nema plan tko će obnašati premijerovu dužnost u slučaju da on nije u mogućnosti, Raab će i nadalje voditi sjednice te bi trebao djelovati kao njegov zamjenik.

Bio i ministar pravosuđa, kao i stanovanja

- Dominic Raab je čvrst i oštrouman. Nije osoba koju možete zastrašiti - kazao je njegov bivši šef, bivši britanski ministar za brexit David Davis te nadodao kako je uz to i iznimno lojalna osoba.

U vladi Jamesa Camerona bio je zamjenik ministra pravosuđa. Na tu poziciju je došao 2015. godine, a u vladu se vraća 2017. prvo kao ministar pravosuđa, a zatim i stanovanja. Theresa May imenovala ga je ministrom za brexit nakon ostavke Davida Davisa 2018., ali Raab nije oklijevao napustiti dužnost već tri mjeseca poslije nezadovoljan sporazumom o brexitu koji je May sklopila s Bruxellesom. 

Plenković zaželio brz oporavak Johnsonu

- Želim brz oporavak svom prijatelju Borisu Johnsonu. Svi se nadamo da će se brzo oporaviti - napisao je hrvatski premijer Andrej Plenković na svom Twitter računu.

- Stojimo zajedno ujedinjeni u borbi protiv Covid-19, odlučni zaštititi zdravlje naših građana - dodao je premijer.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 246
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21