Obavijesti

News

Komentari 13

Boris Tadić ponovno želi na čelo DS-a i povratak na vlast?

Boris Tadić ponovno  želi na čelo DS-a i povratak na vlast?
1

Nagli povratak bivšeg predsjednika Srbije u dnevnu politiku i obilazak biračkih mjesta taktika je za preuzimanje vlasti. Stanje u stranci je gore nego ikada

VIDEO

Poslije unutarstranačkih izbora kada je Dragan Đilas preuzeo vođenje Demokratske stranke (DS) od Borisa Tadića situacija u ovoj najjačoj oporbenoj stranci u Srbiji ponovno se uzburkala. Da se nešto dešava potvrdili su i nedavni unutarstranački izbori u Zemunu kada je Mladen Erceg, blizak s Tadićem, pobijedio Savu Jerkovića, kandidata vrha DS-a i njegovog predsjednika Dragana Đilasa. Jerkoviću nije pomogla niti činjenica da je vrh stranke stao iza njega u tim izborima.

Taj zadnji događaj unutar stranke podgrijao je govorkanja koja traju već nekoliko tjedana da se trenutni počasni predsjednik DS-a Boris Tadić namjerava vratiti na čelo stranke koja je do prošlih parlamentarnih izbora bila na vlasti. Prema planovima koje prenose neimenovani članovi DS-a Tadić bi se na čelo stranke vratio nakon novih unutarstranačkih izbora za koje već počeo lobirati po beogradskim odborima ali i širom Srbije.

Priča da je vrijeme za smjene u DS-u i za njegov povratak na čelo stranke

- Tadićev nagli povratak u dnevnu politiku, intenzivan obilazak biračkih mjesta u posljednjih nekoliko dana, zapravo je taktika za preuzimanje vlasti. U razgovoru sa simpatizerima po odborima Tadić priča da je vrijeme za smjene u DS-u i za njegov povratak na čelo stranke, prenose članovi DS-a. Navodno da je Tadić uvjeren da će izvanredni parlamentarni izbori u Srbiji biti održani na proljeće te da zato ne želi čekati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Špekulira se i da bi parlamentarne izbore iskoristio i za povratak na vlast u koju bi se vratio kao dio koalicije sa Srpskom naprednom strankom Aleksandra Vučića. Navodno da o ovim planovima Tadića sve zna i vrh DS-a i Dragan Đilas koji su spremni da radi poboljšanja narušenog imidža stranke ponude Tadiću značajnije sudjelovanje u radu stranke. Potencijalni okidač za promjene mogli bi biti izbori u beogradskoj općini Voždovac.

U DS-u gore neko ikada, postoji pet raznih struja

Mišljenje je da ako DS-a na izborima u toj općini dobije manje od 15 posto glasova da će Tadić i ostali suparnici Đilasa, a prije svih bivši ministar obrane Dragan Šutanovac, iskoristiti to za kritiku vrha DS-a i Đilasa te zatražiti izvanredne unutarstranačke izbore. Srbijanski mediji navode da je situacija unutar DS-a najgora ikada te da trenutno postoji pet raznih struja. Jednu predvodi aktualni predsjednik Dragan Đilas, a njegovi suparnici su Boris Tadić, Dragan Šutanovac, Bojan Pajtić i Balša Božović.

Međusobni odnosi svih njih su prilično komplicirani tako da bi izbor bilo koga za predsjednika DS-a značio nove podjele i nove probleme. Inače, prema snazi i ugledu najznačajniji suparnici Đilasu za čelno mjestu u DS-u su upravo Tadić i Šutanovac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a