Obavijesti

News

Boris Trupčević odlazi iz 24sata, nasljeđuje ga Zoran Turković, u upravi i Goran Gavranović

Boris Trupčević odlazi iz 24sata, nasljeđuje ga Zoran Turković, u upravi i Goran Gavranović
8

'Ostavljam 24sata kao stabilnu tvrtku koja se uspješno prilagodila i ovoj zadnjoj krizi, kao najjaču, najutjecajniju medijsku kuću koja zna stvarati inovacije i koja je godinama predvodnik digitalne transformacije'

VIDEO

S čela 24sata, vodeće medijske kuće u Hrvatskoj, odlazi Boris Trupčević, a vođenje kompanije preuzet će nova generacija. Vodstvo preuzima dosadašnji član uprave Zoran Turković kojem će se u upravi pridružiti glavni urednik 24sata Goran Gavranović.

'Vrijeme je za sasvim drugačije, nove i veće izazove'

Kao vodeća medijska kompanija u 24sata sata su pažljivo i dugo planirane promjene zbog kojih će se, i nakon odlaska dugogodišnjeg čelnog čovjeka, nastaviti rast.

Uređivanje 24sata s vremenom će uz pomoć sadašnjeg glavnog urednika, preuzeti glavni izvršni urednik Ivan Buča.

Boris Trupčević je na čelu kompanije proveo 5495 dana, odlazak je planiran ovoga proljeća ali je odgođen zbog pandemije korone:

- Nakon točno 15 godina u 24sata odlučio sam krenuti u neke sasvim drugačije, nove i veće izazove. Odlazim iz medijske industrije, o čemu sam već dugo razmišljao. Upravo zato u našem predstavljanju ambicioznih planova za 2021. niste mogli vidjeti ni moje ime ni moju sliku. Taj detalj bio je dio pomno planiranog višemjesečnog procesa tranzicije u 24sata. Na čelu 24sata naslijedit će me Zoran Turković, a u upravi će mu se pridružiti Goran Gavranović koji će još neko vrijeme ostati na poziciji glavnog urednika i ‘pripremati teren’ za svojeg nasljednika Ivana Buču. To je ekipa u koju imam potpuno povjerenje, koja zna što radi i koja nastavlja dalje uspješno voditi 24sata. Nakon odlaska s ove pozicije ostat ću povezan sa Styria Media International u svojstvu savjetnika, a gdje nastavljam karijeru javit ću - uskoro. Želim vam od srca zahvaliti na prekrasnoj suradnji svih ovih godina!

'Hvala mu za ogroman doprinos razvoju Styria grupe'

Markus Mair, CEO Styria Media Grupe sa žaljenjem je prihvatio Trupčevićev odlazak.

- Žao nam je zbog ove odluke, ali je moramo prihvatiti. Iznimno smo zahvalni Borisu za ogroman doprinos pozitivnom razvoju Styria grupe u Hrvatskoj, posebno na jedinstvenom uspjehu 24sata.

Mair je dodao da je sretan jer će Trupčević svoja znanja i dalje stavljati na raspolaganje Styriji, kao savjetnik. 24sata početkom 2021. prvi na tržištu kreće s pretplatama na digitalni sadržaj, ispunjavajući ulogu inovatora i trendsetera.

'Planirao je ostati 5 do 10 godina. Ostao je 15'

Klaus Schweighofer, Styria Media International, istakao je kako je Trupčevićev put od dolaska na čelo lista bio posut zvijezdama.

- Kao dio našeg top menadžmenta Boris je bitno doprinio našem uspjehu u Hrvatskoj, posebice dovođenjem 24sata na vodeću tržišnu poziciju u samo šest mjeseci od svog dolaska u Styriju krajem 2005. godine. Uvijek je planirao ostati pet do deset godina. Sretan sam da je s nama ostao ukupno 15 - rekao je Schweighofer. 

24sata već godinama na svim razinama priprema ljude koji mogu preuzeti vođenje kompanije u svakom trenutku - nova generacija vodstva je spremna, a tvrtka je iskorak u novo doba potvrdila i dovođenjem vodećih autorskih pera Hrvatske i regije, koje će se nastaviti.

- Borisov novi poslodavac izabrao je velikog inovatora, vizionara i poslovnog čovjeka s pozitivnim vrijednostima što je recept za poslovni uspjeh, kazao je Zoran Turković, dodavši:

- Nakon teške 2020., nastavljamo dalje sa snažnim fokusom na rast, razvoj i inovacije osiguravajući pritom zadovoljstvo svih naših djelatnika koji su temelj našeg dosadašnjeg i budućeg uspjeha. Čestitam Ivanu i Goranu na novim izazovima, zaključio je Turković.

Goran Gavranović opisao je Trupčevića kao uspješnog kapetana duge plovidbe.

- Boris Trupčević vodio je 24sata kroz najteže nevere ali on nikada i nije volio mirnu plovidbu. Kad nije bilo opasnih valova, sam bi ih stvarao i poticao. Nije to bilo slučajno. Zbog toga su 24sata uvijek bili novi i drugačiji. Zato su uspješni i najveći. Zato je svatko tko radi u 24sata naučio da u svakom trenutku mora biti spreman preuzeti veću odgovornost i uhvatiti kormilo, rekao je Gavranović.

Najnagrađivaniji native studio na svijetu

Ukupni doseg 24sata je nikad veći, značajno je porastao u 2020. Isti se trend očekuje i u narednim godinama. Prodana naklada novina i magazina se stabilizirala odmah nakon lockdowna, kao i oglasni prihodi.

In-stream video oglasni inventar je rasprodan unaprijed, a video produkcija intenzivno radi na podizanju kapaciteta i distribuciji video sadržaja.  Originalna video produkcija ruši sve rekorde gledanosti u Hrvatskoj i regiji. Za 2021. se priprema niz formata u visoko kvalitetnoj produkciji s lepezom native integracija za oglašivače.

Native studio 24sata, najnagrađivaniji na svijetu, priprema niz inovativnih formata za 2021. Tržištu se planiraju predstaviti i inovativni display formati.

I najvažnije, poručuju iz 24sata, nastavit će, kao i do sada, poboljšavati kvalitetu svog sadržaja i okupljati najbolje hrvatske novinare i autore. Već ove krizne godine novinarskom timu su se pridružila najbolja pera hrvatskog novinarstva, a uskoro će se pridružiti i novi autori.

- Odlazim sretan, ispunjen i zadovoljan svim postignućima, rezultatima i iskustvima. U prve dvije godine 24sata napravili smo čudo na tržištu dnevnih novina, a kasnije toliko velikih uspjeha da ih ne mogu ni nabrojati, ali moram spomenuti da su redovito bili međunarodno zapaženi i nagrađivani. Ostavljam 24sata kao stabilnu tvrtku koja se uspješno prilagodila i ovoj zadnjoj krizi, kao najjaču, najutjecajniju medijsku kuću koja zna stvarati inovacije i koja je godinama predvodnik digitalne transformacije. Predajem 24sata vrhunskom timu profesionalaca koji su zaslužni za uspjehe koje sam u njihovo ime često predstavljao na medijskoj pozornici - rekao je Trupčević i na kraju dodao:

- 24sata je danas izuzetno stabilna kompanija, koja nastavlja sa razvojem i inovacijama, spremna za strelovit poslovni uzlet u narednim godinama.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je