Obavijesti

News

Komentari 4

Boršić: Nisam naručio Rosino ubojstvo i mene su htjeli ubiti

Boršić: Nisam naručio Rosino ubojstvo i mene su htjeli ubiti
3

Ivan Boršić je sutkinji priznao kako su svi troje zajedno sudjelovali u nizu kaznenih djela. Tvrdi kako su se Roso i on prestali družiti sa Štrkom mjesec dana ranije

VIDEO

Nisam naručio ubojstvo Ante Rose, nego je 10. prosinca 2010. Ivica Štrk i mene pokušao ubiti. U tome nije uspio jer sam ga osjetio, kazao je istražnoj sutkinji Županijskog suda u Zagrebu Ivan Boršić. Pravosudni policajci vodili su ga s lisičinama na nogama i rukama. 

Boršić je u potpunosti promijenio priču. Naime, nekoliko dana nakon pokušaja ubojstva, policiji priznao da je nagovorio Ivicu Štrka (46) da 10. prosinca na zagrebačkom Velesajmu likvidira svog vršnjaka Antu Rosu. Sutkinji je priznao kako su sva trojica zajedno sudjelovali u nizu kaznenih djela. Tvrdi kako su se Roso i on prestali družiti sa Štrkom mjesec dana prije pokušaja ubojstva.

- Štrk je bio opterećen s Rosom i sa mnom i pobojavao se da će za svoj udio u Fini dobiti 40 godina zatvora. Doduše, ne znam u koga je točno pucao. S obzirom da sam znao njegovu cjelokupnu kriminalnu prošlost smatram da je meni htio zatvoriti usta - kazao je Boršić.

Podsjećamo, 10. prosinca, oko 20.35 sati Boršić i Roso spustili su se s kata Paviljona 23, nakon što su izašli iz teretane i krenuli svaki prema svom autu. Boršić je ušao u svoj auto, a Rosi se pripišalo. Odjednom se kraj njega stvorio napadač koji mu je uperio pištolj u čelo. Reagirao je instinktivno. Odgurnuo mu je ruku, čuo se pucanj i metak je završio u bazenu s kuglicama igraonice “Bibo” u kojoj je u tom trenutku bila puna djece s kojom je bila voditeljica igraonice. Roso se pohrvao s napadačem, pali su na tlo. Boršić mu je pomogao, a napadač je pobjegao s pištoljem odbacivši u kontejner ruksak s odjećom.

Boršić je policiji ispričao kako iza krvavog pohoda na Finu u zagrebačkoj Zvonimirovoj u rujnu 2005., kada su ubijena dvojica zaštitara Sokol Marića, a koji je s Rosom on isplanirao, ne stoji skupina Nenada Filipovića. Na osnovu njegovih podataka policija je uhitila 12 ljudi koje sumnjiči za niz pljačkaških pohoda. Bivšeg prijatelja Rosu optužio je da je planirao likvidaciju odvjetnika Ante Nobila i Nikice Jelavića.

Boršić je 14. travnja 1995. godine u pekarnici u Zaprešiću ubio troje, a ranio dvoje ljudi. Kao maloljetnik sudjelovao je u Domovinskom ratu i bio teško ranjen. Lice uništeno gelerima uspjeli su mu spasiti. Kako boluje od PTSP-a u nastavku istrage provest će se psihijatrijsko vještačenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

VIDEO Svjedoci teške nesreće u Sesvetama: 'Vrištali su od bolova, htjeli su razvaliti vrata'
SUDAR DVA AUTA

VIDEO Svjedoci teške nesreće u Sesvetama: 'Vrištali su od bolova, htjeli su razvaliti vrata'

Zagrebački vatrogasci izvlačili su ozlijeđene ljude iz auta nakon prometne nesreće koja se dogodila oko 22 sata u Sesvetama. Od JVP-a doznajemo kako je na teren izašlo šestero vatrogasaca s jednim vozilom

Preminuo je liječnik (34) sa Svetog Duha: 'Na njegovoj su Radiologiji sada tuga i tišina'
'DIVAN PRIJATELJ I HUMANIST'

Preminuo je liječnik (34) sa Svetog Duha: 'Na njegovoj su Radiologiji sada tuga i tišina'

Dr. Rudman se u Kliničkoj bolnici 'Sveti Duh' zaposlio 2017. godine na poziciji liječnika na specijalizaciji iz Kliničke radiologije, koju je specijalizirao pet godina kasnije...
Kolege objavile emotivnu priču o radiologu (34): Po kontejneru tražio bačene fotke pacijentice
PREMINUO U SUBOTU

Kolege objavile emotivnu priču o radiologu (34): Po kontejneru tražio bačene fotke pacijentice

Ispraćaj dr. Ninoslava Rudmana bit će u četvrtak, 23. svibnja 2024. u 10:40 sati sa zagrebačkog Krematorija, objavili su iz bolnice