Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
48 komentara

Borzan postala potpredsjednica socijalista u EU parlamentu

Potpredsjednici imaju veliki utjecaj na politički smjer i donošenje odluka u političkoj grupi, te službene pozicije pri glasovanju. Biraju se političkom pregovorima i tajnim glasovanjem, objavio je ured Biljane Borzan

Zagreb: Izborni stožer SDP-a u središnjici na Iblerovom trgu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
48 komentara

SDP-ova Biljana Borzan izabrana je za potpredsjednicu socijalista i demokrata u Europskom parlamentu.

Naša eurozastupnica Biljana Borzan postigla je danas veliki uspjeh u Bruxellesu. Izabrana je za potpredsjednicu socijalista i demokrata u Europskom parlamentu i time je postala jedna od najutjecajnijih zastupnica u EP. Socijalisti su naime druga grupa po veličini i broje 153 zastupnika.

„Zahvaljujem kolegama i novoj predsjednici grupe Iratxe Garcia Perez na podršci i odgovornosti koja mi je ukazana. Velik je ovo uspjeh za našu delegaciju i SDP Hrvatske koji po prvi put ima predstavnika u vrhu političke grupe u Europskom parlamentu. Odličan rezultat liste na izborima je bio prepoznat i u Bruxellesu,“ kazala je Borzan.

Potpredsjednici imaju veliki utjecaj na politički smjer  i donošenje odluka u političkoj grupi, te službene pozicije pri glasovanju. Biraju se političkom pregovorima i tajnim glasovanjem svih zastupnika grupe.

„Kao i do sada, borit ću se da u europskim politikama Hrvatska ima jaku poziciju za stolom. Želim da se glas naših građana čuje kada se donose europske odluke koje utječu na njihove živote. U Europskoj uniji ne smije biti velikih i malih, bitnih i nebitnih. Ovime socijalisti pokazuju da premda nismo svi isti  - svi smo ravnopravni za europskim stolom,“ izjavila je oduševljeno Borzan.

Borzan je najavila da će se i dalje boriti za prava potrošača, pacijenata, manjinskih skupina u cilju stvaranja Europe ravnopravnih građana, objavio je ured Biljane Borzan.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message