Obavijesti

News

Komentari 21

Murganić: 'Nije dobro da se bogatašima opraštaju dugovi...'

Murganić: 'Nije dobro da se bogatašima opraštaju dugovi...'
2

Stupanjem na snagu Zakona o otpisu dugova fizičkim osobama 21. srpnja ove godine, Grad Zagreb je odlučio građanima čiji su računi u blokadi i pod ovrhom otpisati do 10.000 kuna dugova za komunalije

VIDEO

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjakovića u srijedu uoči sjednice Vlade poručio je kako ne zna pod kojim uvjetima Grad Zagreb otpisuje dugove.   

- Ja ne znam pod kojim uvjetima, ali tamo gdje se moglo je trebalo naplatiti - rekao je. 

Ministrica demografije Nada Murganić poručila je da nije dobro da se dugovi praštaju bogatašima. 

- Ja mislim da to nije dobro, ali je obaveza opomenuti ljude, slati opomene i sigurno da su dobili pravodobno upozorenje da su dužni vjerujem da bi ti bogataši, ljudi koji imaju sredstava, podmirili svoje dugove - poručila je Murganić istaknuvši kako je kriterije donio Grad Zagreb, odnosno Skupština.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Računi u blokadi: Grad Zagreb oprašta dugove i bogatima
Računi u blokadi: Grad Zagreb oprašta dugove i bogatima

- Svatko tko ima dovoljno sredstava mora podmirivati svoje obaveze, a oni koji to ne mogu, a to su socijalno ugroženi, za njh se trebaju naći sredstva da im se olakšaju svakodnevne životne teškoće - rekla je. 

Podsjetimo, stupanjem na snagu Zakona o otpisu dugova fizičkim osobama 21. srpnja ove godine, Grad Zagreb je odlučio građanima čiji su računi u blokadi i pod ovrhom otpisati do 10.000 kuna dugova za komunalije. No, za opraštanje nije korišten nikakav socijalni ni imovinski cenzus, već će se dugovi opraštati svima.

Na popisu osoba kojima su oprošteni dugovi su, prema pisanju Jutarnjeg lista, bivši general Vladimir Zagorec, poduzetnik Zoran Burić, suprug ministrice vanjskih i europskih poslova, sportaši Niko Pulić, Dino Drpić, Zoran Mamić i Zvone Boban, trgovac oružjem Zvonko Zubak i vlasnik Europatradea Marijan Šarić.

Bandić o opraštanju dugova: Mir i vama i njima, danas ništa o politici

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u srijedu je na Mirogoju odbio komentirati saznanja o opraštanju dugova za režije do 10.000 kuna bogatijim građanima Zagreba.

- Kao i svake godine sjetimo se najmilijih, posebice na Mirogoju, na memoriji Hrvatske pomirbe, ovdje smo svi isti, ovdje ćemo svima oprostiti - započeo je izjavu za medije gradonačelnik Bandić.

U vezi s opraštanjem, novinari su Bandića pitali kako komentira saznanja Jutarnjeg lista da Grad Zagreb oprašta dugove za komunalije građanima koji su pod blokadom ili ovrhom u iznosu do 10.000 kuna među kojima su i zvučna imena poput muža ministrice vanjskih poslova Marije Pejčinović Burić, Zoran Burić, Vladimir Zagorac, Dino Drpić, Zvonimir Boban i drugi.

- Niste me čuli, pokoj vječni darujem gospodine, i mir i vama i njima, ništa danas o politici, nažalost, ili na sreću, ja mislim da je na sreću - zaključio je Bandić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina