Obavijesti

News

Komentari 224

Bostonskog bombaša Džohara Carnajeva osudili su na smrt

Bostonskog bombaša Džohara Carnajeva osudili su na smrt
4

Optužen je da je zajedno s bratom na Bostonskom maratonu, 15. travnja 2013. godine, izveo bombaški napad. Proglašen je krivim po svih 30 točaka optužnice

VIDEO

Bombaš s Bostonskog maratona Džohar Carnajev (21) osuđen je u petak na smrt. Porota od 12 članova, sedam žena i pet muškaraca, raspravljala je više od 14 sati između dva prijedloga - osuditi Carnajeva na smrt ili doživotni zatvor. Prevagnuo je onaj prvi. Presuda bi trebala biti izvršena smrtonosnom injekcijom.

Carnajev, Čečen s američkim državljanstvom, još početkom travnja proglašen je krivim po svih 30 točaka optužnice. Optužen je da je s bratom na Bostonskom maratonu, 15. travnja 2013. godine, izveo bombaški napad. 

Poginulo je troje ljudi, 14 ih je izgubilo udove, a ukupno su ozlijeđene 264 osobe. 

Proglašen je krivim i za pucnjavu u MIT kampusu, nekoliko dana nakon napada na maraton, gdje je, zajedno s bratom, ubio policajca Seana Colliera. Prijetili su i vozaču Mercedesa i oteli ga. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ubrzo ih je presrela policija. Uhitili su Džoharova brata Tamerlana (26) i pokušali ga vezati, a Džohar je uletio u Mercedes i zaletio se na policajce. Međutim, pregazio je vlastitog brata i 'pridonio njegovoj smrti'. Mlađi brat je pobjegao, ostavio auto u blizini i sakrio se u brodu. Tamo je bio dok vlasnik slučajno nije otkrio ceradu i ugledao ga.

Nije pokazivao emocije

Carnajev je u sudnicu došao u tamnom sakou i svijetloj majici, a u trenutku izricanja presude na licu nije pokazivao nikakve emocije.

Uoči donošenja presude, porotnici su 11 dana slušali svjedočenja više od 60 svjedoka. Carnajevljevi odvjetnici opisivali su ga pak kao "dobro dijete" koje je radikalnim idejama zaveo njegov stariji brat. No, za tužitelje je takvo objašnjenje bilo neprihvatljivo jer ništa ne može opravdati bacanje bombe među djecu. 

U državi Massachusetts koja je sudila Carnajevu smrtna kazna nije legalna, ali u njegovom slučaju napravljena je iznimka s obzirom da se suočio s tužbama na federalnoj razini. 

Carnajev se na ovu sudsku odluku može žaliti, ali malo je izvjesno da će izbjeći izvršenje kazne. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 224
VIDEO

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)