Obavijesti

News

Komentari 30

Božidar Kalmeta neće u Sabor iako je dobio 16.000 glasova!

Božidar  Kalmeta neće u Sabor iako je dobio 16.000 glasova!

Iako je najavljivao nakon izbornog uspjeha da Zadar zaslužuje ministra, u HDZ-u saznajemo da on osobno nije htio ući u Sabor.. Mjenjat će ga medicinska sestra i šefica zadarske mladeži HDZ-a Nikolina Baradić

VIDEO

Dario, najmoćniji čovjek Zadra, tako tepaju stranačkom veteranu Božidaru Kalmeti. On je na završenim izborima ostvario impozantan uspjeh osobno osvojivši 16.002 glasa i tako je sa zadnjeg mjesta na listi trebao ući u Sabor. Ali ipak neće. Kako nam je potvrđeno u HDZ-u, umjesto njega će u Sabor ići Nikolina Baradić (29).

- Kalmeta je sam donio tu odluku iz osobnih razloga - kaže nam sugovornik iz HDZ.a

Nema nespojivu funkciju, pa se otvara pitanje hoće li Kalmeta dobiti neku funkciju u izvršnoj vlasti? U HDZ-u kažu da neće, da se on odlučio sam povući iz visoke politike. Nakon uspjeha na izborima, Kalmeta je najavljivao da bi Zadar trebao dobiti i ministra. Ali nije.

Zadar: Proširena sjednica Županijskog odbora HDZ-a Zadarske županije

Sam Kalmeta nam se nije javljao na pozive i poruke za komentar oko toga zašto odustaje. Kalmeta ima 62 godine i bio je u dva mandata Ive Sanadera ministar prometa, u vrijeme kada je jedna afera sustizala drugu. Kalmeta je optužen da je bio glava hobotnice u izvlačenju milijuna u cestogradnji.

Nepravomoćno je oslobođen krivnje, a potvrda presude se još čeka. Bio je i pomoćnik bivšem glavnom tajniku HDZ-a Gordanu Jandrokoviću.

Nikolina Baradić koja umjesto njega ide u Sabor je novo lice. Ima 29 godina i radi kao medicinska sestra na Odjelu otolaringologije u zadarskoj bolnici, te je šefica mladeži zadarskog HDZ-a.  U jednom predizbornom intervjuu je rekla da joj smeta što se HDZ-ovci percipiraju kao uhljebi jer ona radi 10 sati dnevno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.