Obavijesti

News

Komentari 1

Božinović: Europska razina u jačanju granične policije, povećane plaće policije

Božinović: Europska razina u jačanju granične policije, povećane plaće policije

U sedam godina, u opremanje i operativnu potporu hrvatskoj graničnoj policiji uloženo je gotovo 240 milijuna eura

VIDEO

Ministarstvo unutarnjih poslova intenzivno radi na jačanju kapaciteta granične policije RH, rekao je u petak ministar Božinović, naglasivši da smo dostigli europsku razinu u tehničkoj i infrastrukturnoj opremljenosti vanjske granice EU, a povećane su i plaće policijskih službenika. "Zakoniti prelasci granice postali su lakši, a nezakoniti ulasci i kriminalitet nailaze na sve efikasniju prepreku hrvatskih policajaca, najjače granične policije u Europi. Povećana je djelotvornost upravljanja migracijskim tokovima, s kojima će se policija baviti desetljećima koja su pred nama“, rekao je Božinović na svečanoj Skupštini Sindikata policije Hrvatske, priopćeno je iz MUP-a.

U sedam godina, u opremanje i operativnu potporu hrvatskoj graničnoj policiji uloženo je gotovo 240 milijuna eura.

Bauk pojednostavio: 'Mi ćemo dobiti više mandata od HDZ-a'
Bauk pojednostavio: 'Mi ćemo dobiti više mandata od HDZ-a'

"Povećali smo i plaće policijskih službenika te vratili dostojanstvo ljudima na kojima počiva mir i sigurnost naše države“, rekao je potpredsjednik Vlade ministar Božinović 

Skupštini su nazočili predsjednik Sindikata policije Hrvatske (SPH) Dubravko Jagić, glavni tajnik SPH-a Edin Sarajlić, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel, Boris Kunst, dekan Pravnog fakulteta u Zagrebu Ivan Koprić te predstavnici SPH-a.

Povećanje koeficijenata i visina plaća   Božinović je naglasio da MUP ulaže i u najvrjedniju sastavnicu sustava, u ljude. Na početku njegova dolaska na čelo Ministarstva i pregovora sa SPH-om, dodao je, fokus je bio na ispravljanju prijašnjih nepravdi, povrat određenih prava, prvenstveno koeficijenata i visina plaća.

General Tolj: Treba obnoviti Herceg-Bosnu nastavi li se narušavati pozicija Hrvata u BiH
General Tolj: Treba obnoviti Herceg-Bosnu nastavi li se narušavati pozicija Hrvata u BiH

U drugom razdoblju, potpisano je nekoliko sporazuma o povećanju koeficijenata i plaća, a uvijek se vodilo računa da treba najviše pomoći onima koji imaju najniža primanja, rekao je. "Sada smo to premašili te u prosjeku, policajac, uz prekovremene sate, noćna dežurstva i ostalo što se u našem mandatu isplaćuje, može očekivati i do 2000 eura plaće“, dodao je Božinović.   Naglasio je da porast plaća policijskih službenika srednje stručne spreme bez staža u odnosu na 2018.  iznosi 119,38 posto.

„Meni je najvažnija spoznaja da smo vratili dostojanstvo ljudima na kojima počiva mir i sigurnost naše države“, zaključio je ministar.   Sigurnost kao imperativ hrvatske policije   Naglasio je i važnost sigurnosti policijskih službenika i službenica koji riskiraju i svoje živote, dodavši da je  rad na boljim uvjetima, rastu plaća i unaprjeđenju rada policijskih službenika, stalna misija.

'Ovo su izbor između odgovorne Vlade i izmišljenih kvazi-kriza...'
'Ovo su izbor između odgovorne Vlade i izmišljenih kvazi-kriza...'

"Zato sam zahvalan na suradnji Sindikatu policije Hrvatske, prije svega na stvorenoj atmosferi u kojoj smo na prvo mjesto stavili interese i potrebe hrvatske policije“, kazao je ministar Božinović na svečanoj Skupštini tog Sindikata. Istaknuo je kako redoviti sastanci s reprezentativnim sindikatima potvrđuju uspješnu izgradnju kvalitetnog socijalnog dijaloga, a Sindikat policije Hrvatske prepoznat je kao najbrojniji i najjači sindikat državnih službi, stoji u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...