News

Komentari 4

Božinović iz Karlobaga i Novalje podržao HDZ-ove kandidate: 'Uvjeren sam u veliku pobjedu'

Božinović iz Karlobaga i Novalje podržao HDZ-ove kandidate: 'Uvjeren sam u veliku pobjedu'

Božinović je u Karlobagu sa članovima stranke analizirao rezultate prvog kruga izbora u Karlobagu, na kojima je HDZ ostvario većinu u Općinskom vijeću (49,53 posto)

Međunarodni tajnik HDZ-a, ministar Davor Božinović u ponedjeljak je u Karlobagu i Novalji dao potporu HDZ-ovim kandidatima u drugom krugu izbora - Ernestu Petryju za ličko-senjskog župana, Ivanu Dabi Đonu za gradonačelnika Novalje i Borisu Smojveru za načelnika Općine Karlobag.

Božinović je u Karlobagu sa članovima stranke analizirao rezultate prvog kruga izbora u Karlobagu, na kojima je HDZ ostvario većinu u Općinskom vijeću (49,53 posto), dok je svega nekoliko glasova nedostajalo Borisu Smojveru (48,74 posto)  za pobjedu u prvom krugu za dužnost načelnika Općine, priopćeno je iz HDZ-a Ličko-senjske županije. 

Sastanku su nazočili Marijan Kustić, predsjednik ličko-senjskog ŽO HDZ-a, Ernest Petry, tajnik ŽO HDZ-a i kandidat za župana, Ivan Tomljenović,  predsjednik HDZ-a Karlobag i Boris Smojver, kandidat za načelnika Općine Karlobag. Procijenjeno je da će kandidat Smojver uvjerljivo pobijediti u drugom krugu izbora za načelnika Općine Karlobag.

Poslijepodne Božinović se susreo i sa članovima HDZ-a Novalje. Također su analizirani rezultati prvog kruga izbora u Novalji na kojima je HDZ dobio najviše vijećnika u Općinskom vijeću (40,65 posti)  te je u postizbornom dogovoru s HSS-om osigurao većinu u Općinskom vijeću, navodi se u priopćenju.

Naglašeno je kako je u prvom krugu izbora nadmoćnu prednost za izbor gradonačelnika imao HDZ-ov kandidat Ivan Dabo Đono (45,25 posto) te se u nedjelju, 30. svibnja,  u drugom krugu izbora očekuje njegova pobjeda za gradonačelnika Novalje. Radnom sastanku su nazočili, uz članove GO HDZ-a Novalje, Marijan Kustić, Ernest Petry te kandidat za gradonačelnika Novalje Ivan Dabo Đono.

Ministar Božinović na kraju posjeta izjavio je kako je uvjeren da će nakon velikih pobjeda HDZ-a u prvom krugu izbora na području Ličko-senjske županije, HDZ sa svojim kandidatima pobijediti za ličko-senjskog župana, kao i za gradonačelnika Novalje i načelnika Općine Karlobag .

Pozvao je građane da izađu u što većem broju na izbore za boljitak cjelokupne Ličko-senjske županije i svih gradova i općina u županiji.

Dodao je da će novoizabrani dužnosnici imati odličnu suradnju sa svim ministarstvima i Vladom RH, kako bi se pokrenulo gospodarstvo, ostvarili uvjeti za nova radna mjesta i spriječilo iseljavanje iz Ličko-senjske županije, stoji u priopćenju.

Najčitaniji članci